WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Shopgids: bord

Borden: je staat er misschien niet bij stil, maar je hebt ze dagelijks nodig. Reden te meer dus, om een paar mooie exemplaren aan te schaffen. Het leuke is dat er zo ontzettend veel keuze is: ronde borden, vierkante borden, ovale borden, handgeschilderde borden, diepe borden of borden met een bijzonder dessin… Mix en match of ga voor een set. En je mooiste exemplaar? Die mag als kunstwerkje aan de muur. Welke soorten er allemaal zijn en waar je de mooiste koopt? Dat lees je hieronder.

De keuze is reuze

Borden zijn er in allerlei maten kleuren, motieven, materialen, vormen… De ronde variant is nog altijd de meestgebruikte, maar tegenwoordig zien we ook strakke vierkante borden of borden met een ‘imperfecte’ vorm. Daarnaast heb je de keuze tussen aardewerk, met een landelijke uitstraling, of het wat strakkere porselein. En dan het aanbod aan kleuren en dessins: oneindig. Wil jij basic borden of echte eyecatchers? En ga je voor verschillende losse borden, of voor allemaal dezelfde? Voor iedere gelegenheid is er een passend bord. Handig: gebruik de filters om specifiek te zoeken op wat jij mooi vindt.

Soorten borden

Er zijn borden in allerlei verschillende maten, voor verschillende functies: ontbijtborden, dinerborden, gebaksborden, serveerborden en diepe borden. Voor het ontbijt zijn borden met een diameter van 22 cm groot genoeg. Kies voor het diner borden met een diameter van 27 cm. Wil je je gerechten culinair presenteren, denk dan eens aan borden met een diameter van 30 cm.

Mooie borden in verschillende maten zijn ook de basis van een mooie tafelstyling. Stapel borden in verschillende maten op elkaar, dit zorgt voor een luxe uitstraling. Eerst een groot onderbord, daarop een dinerbord en een diep bord bovenop.

Borden als decoratie

Borden hebben niet alleen een praktisch doeleinde, je kunt ze ook als decoratie gebruiken. Een stapel mooie borden in een servieskast of op een plankje in de keuken ziet er gezellig uit. Maar er zijn meer mogelijkheden: heb je bijvoorbeeld wel eens gedacht aan borden als wanddecoratie, of tegeltjes gemaakt van kapot gevallen borden?

Meer inspiratie nodig en tips voor leuke DIY’s? Doe hieronder ideeën op.

Bijzondere materialen

Net even anders dan het geijkte aardewerk of porselein: een bord van hout of glas. Misschien niet per se geschikt als bord voor de dagelijkse kost, maar wel heel leuk voor speciale gelegenheden. Serveer er hapjes op, of gebruik het als onderbord op een mooi gedekte tafel. Na gebruik wel eerst checken of het bord vaatwasser-proof is, zo hou je het het langst mooi.

Borden kopen

Tijd voor een nieuwe set borden! De vtwonen shop heeft voor ieder wat wils: vierkante borden, diepe borden, ronde borden, gekleurde borden, houten borden of glazen borden… Filter op maat, kleur, materiaal en eventueel op merk om precies de borden te vinden die jij zoekt. Wedden dat je eten van zo’n mooi bord éxtra lekker smaakt?

nog meer: