WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Met deze hack wordt het barbecuerooster schoonmaken een eitje

Nu het steeds warmer wordt, kunnen we toch wel stellen dat het barbecueseizoen is geopend. Heerlijk en gezellig om met z’n allen te barbecueën, maar daar komt ook een vervelend klusje bij kijken: het barbecuerooster schoonmaken. Gelukkig hebben we de ideale tip waarbij dit rotklusje zo gepiept is, en dat is nog op een natuurlijke manier ook. Win-win toch? 

Barbecuerooster schoonmaken

Het barbecuerooster schoonmaken met een ui

De manier om dit voor elkaar te krijgen? Je hebt iets nodig wat je waarschijnlijk toch al in huis hebt: een witte ui. Dit wonder uit de grond blijkt niet alleen een fantastisch hulpmiddel voor streeploze ramen, maar ook voor een schoon barbecuerooster.

Zo ga je te werk

  1. Snijd de ui doormidden en ga met de vlakke kant over het vieze rooster. Verwijder op deze manier het meeste viezigheid. 
  2. Laat de grill nog even superheet worden, zodat de restjes eraf branden. 
  3. Prik de ui op een barbecuevork zodat je je handen niet verbrandt. 
  4. Ga nog eens met de ui over het rooster. 
  5. Al het vuil is nu losgekomen en je hoeft het rooster alleen nog maar af te spoelen. Klaar!

Overigens is dit niet de enige tip die we hebben om het schoonmaken van het barbecuerooster gemakkelijker te maken. Check alle handige schoonmaaktips in dit artikel.

Bron: Libelle, voor jouw dagelijkse updates over royalty, entertainment, reizen, koken, bijzondere interviews, aangrijpende verhalen, columns en nog veel meer.

nog meer: schoonmaken