Pluisjes, stof en haren
Wanneer je het hoofdbord van het bed wilt schoonmaken, is het belangrijk om eerst alle pluisjes, stofresten en haren te verwijderen. Heb je een hoofdbord van hard materiaal? Dan kun je dit gewoon afnemen met een microvezeldoek. Heb je een hoofdbord van stof? Dan kun je het best een kledingborstel of -roller gebruiken. Als je last hebt van hardnekkige pluisjes kan een kledingontpiller de oplossing bieden. Hiermee is het zo gepiept. Om te voorkomen dat stof zich te erg ophoopt, neem je het hoofdbord mee in de stofzuigroutine.
LEES OOK
Lekkere lakens: de nieuwe vtwonen collectie beddengoed
Vlekken op het hoofdbord
Het kan zo zijn dat er na verloop van tijd wat vlekken op het hoofdbord komen. Bijvoorbeeld van drinken, crèmes of oliën die je bijvoorbeeld voor je gezicht of haren gebruikt. Dat kun je het best schoonmaken met een meubel- of tapijtreiniger. Dit middel is vaak wat heftiger dan huis-tuin-en-keuken-middeltje, maar werkt beter als het om vetvlekken gaat. Ben je bang dat de tapijtreiniger lelijk uitbijt in de stof? Probeer het dan altijd eerst even uit op de achterkant.
LEES OOK
Aan de slag: een hoofdbord voor het bed maken
Muffe geur
Mocht het hoofdbord niet meer zo fris ruiken, dan kun je 'm altijd met een textielspray flink inspuiten. Of maak zelf een spray van wat water en azijn. Dit laatste zorgt ervoor dat nare geuren geneutraliseerd worden. Bovendien heeft het ook een antibacteriële werking. Twee vliegen in een klap dus! Voeg een paar druppels essentiële olie in je favoriete geur toe voor een extra fris ruikend resultaat.
Wil je het hoofdbord extra lekker laten ruiken? Los een beetje wasverzachter of geurparels op in kokend water en doe het in een spuitflacon. Laat het mengsel eerst afkoelen en schud goed voor gebruik. Spray een beetje over het hoofdbord heen, et voilà: alsof 'ie net uit de wasmachine komt.
Shop handige schoonmaakhulpjes
LEES OOK
DIY: zo maak je een duurzame roomspray met je favoriete geur
Bron: Libelle, voor jouw dagelijkse updates over royalty, entertainment, reizen, koken, bijzondere interviews, aangrijpende verhalen, columns en nog veel meer.