Plinten schoonmaken is easy peasy met deze truc

beeld vtwonen Beeld Styling Eva van de Ven | Fotografie Barbara Kieboom
Beeld Styling Eva van de Ven | Fotografie Barbara Kieboom

Ze worden vaak overgeslagen in de schoonmaakroutine: plinten. Hoogste tijd om ze eens goed schoon te maken. En dat heb je zo voor elkaar met iets dat je waarschijnlijk al in huis hebt. Plinten schoonmaken doe je zo!

Lees verder onder de advertentie

Stofvrij maken

Stap één is natuurlijk het stofvrij maken van de plinten. Die doe je het snelst met een stofzuiger en een opzetstuk. Zo kun je het stof snel verwijderen en goed in de naden en kiertjes komen. Ga er een paar keer goed langs met het opzetstuk om echt alle stof weg te nemen.

Plinten stofvrij maken met een stofzuiger te veel gedoe? Of niet snel genoeg? Pak dan een microvezeldoekje (of een plumeau) en neem de plinten hiermee af. Er bestaat wel een kans dat er wat stof achterblijft, met name in eventuele kitranden. Kom je nou echt niet in een bepaalde hoek of een vervelende kier? Gebruik dan een wattenstaafje of een fijne kwast om het vuil eruit te krijgen.

LEES OOK
10x de meest vergeten dingen tijdens het schoonmaken

Lees verder onder de advertentie

Laat ze stralen

Plinten schoonmaken werkt het best met een lauw sopje. Neem de plinten goed af en poets ze schoon. Laat voor de volgende stap de plinten eerst goed opdrogen.

De finishing touch

Dé manier om je plinten zo lang mogelijk stofvrij te houden, vind je waarschijnlijk bij je wasmachine en wasdroger. Neem de plinten na het sopje af met droogtrommeldoekjes. Deze hebben namelijk een statische werking waardoor stof minder goed blijft plakken. Daarnaast laten ze de plinten weer stralen!

Heb je geen droogtrommeldoekjes in huis? Dan kun je het ook doen met wasverzachter. Doe een beetje op een doek en neem de plinten af. Of meng water met een beetje wasverzachter en doe het in een spuitflacon. Zo kun je het makkelijk en snel aanbrengen. Naast het vuilafstotende effect laat het een heerlijke geur achter. Twee vliegen in een klap!

Lees verder onder de advertentie

Shop schoonmaakhulpjes…

Bron beeld: vtwonen weer verliefd op je huis | Styling Eva van de Ven | Fotografie Barbara Kieboom