Je vaatdoekje schoonmaken zonder te wassen doe je zo

beeld vtwonen Beeld Beeld: Ferm Living
Beeld Beeld: Ferm Living

Vaak valt het je niet op, totdat er in de keuken opeens een muffe lucht hangt. Grote kans dat het vaatdoekje toe is aan een wasbeurt. Maar om nu elke keer een kookwas te draaien voor zo’n klein lapje is ook zo wat. Gelukkig zijn er oplossingen. Je kunt namelijk makkelijk een vaatdoekje schoonmaken zonder dat daar een wasmachine aan te pas komt.

Lees verder onder de advertentie

Bron van bacteriën

Vaatdoekjes zijn de grootste bron van bacteriën in de keuken. De natte, warme stof is een plek waar ze zich graag nestelen en vermenigvuldigen. Als jij daarmee een zwieper over het aanrecht geeft, verspreid je de bacteriën over het oppervlak waar je dezelfde avond nog je groenten staat te snijden. Ieuwww!

In de magnetron

Een van de meest effectieve manieren om langer van een schone vaatdoek te genieten, is door ‘m zo’n vier tot vijf keer per week een rondje in de magnetron te geven. Door de hitte van de straling worden de bacteriën die voor een nare geur zorgen gedood. Let op: als je ervoor kiest om je vaatdoek in de magnetron te doen, maak de stof dan eerst goed nat. Laat je hem droog, dan ontstaat er kans op brand. Blijf dan ook te allen tijde bij de magnetron staan als het doekje erin zit.

Vaatdoekje schoonmaken: in een pannetje

Heb je geen magnetron, maar wil je wel van die nare bacteriën af die op je vaatdoekje zitten, is er nog een andere optie die heel goed werkt. Zet een pannetje op het vuur en vul dit ruim met water. Doe het doekje erin en kook zo’n vijf minuten door. Zorg dat het doekje niet droog komt te staan in het pannetje. Dan is wederom de kans op brand aanwezig. Na het koken spoel je het vuile water weg en giet je koud water over het doekje om te voorkomen dat je in aanraking komt met kokend water.

Lees verder onder de advertentie

shop de stijl

Bron: Beeld: Ferm Living