Aanhoudende gourmetgeur
Tijdens het koken verdwijnen geuren van het koken rechtstreeks in de afzuigkap. Ga je gourmetten, dan heb je die meestal niet boven de eettafel hangen. Omdat we er stiekem allemaal best van houden, maar minder enthousiast zijn over de geur ná het gourmetten, hebben we een paar tips om van die aanhoudende geur af te komen.
LEES OOK
Heerlijk avondje gourmetten of grillen? Slimme tips voor het schoonmaken van het gourmetstel
Gourmetgeur uit huis krijgen met azijn
Waar zouden we zijn zonder good old azijn. Zet voordat je het gourmetstel aanzet een pannetje azijn op het vuur en breng deze aan de kook. De geur van het azijn absorbeert de etensgeur direct, waardoor je de gourmetgeur beperkt. Ben je dit vergeten? Zet een schaal met wat water en azijn op de eettafel en laat het een nachtje staan. Werkt ook!
Citroen en kaneel
Niet zo dol op de geur van azijn, of heb je het simpelweg niet in huis? Dan is er nog een wondermiddel: zet voordat je start met gourmetten een pannetje water met schijfjes citroen en kaneelstokken op het vuur en laat dit koken. De citroen- en kaneelgeur zorgen voor een milde, fijne geur die de gourmetgeur geen kans geeft.
LEES OOK
Deze natuurlijke schoonmaakmiddelen maak je zelf
Koffie
Koffie neutraliseert geuren, dat is waarom je soms koffiebonen tussen de geurkaarsenschappen en in parfumwinkels ziet staan. Ook tegen de nare gourmetgeur kan de lucht van koffie helpen, dus zet enkele schaaltjes koffiebonen op tafel en serveer een kop koffie bij het dessert.
Open deur
Een beetje (letterlijk) een open deur, maar als je na het gourmetten alle ramen en deuren meteen openzet, verdwijnt een grote hoeveelheid van de gourmetgeur al naar buiten. Doe dit de volgende ochtend nog eens en je bent er – in combinatie met één van bovenstaande tips – voor het grootste gedeelte vanaf.