Zó reinig je de lucht in huis (en overleef je het pollenseizoen)

beeld vtwonen Beeld

De lente hangt in de lucht! Zon in huis, ramen open; het is genieten geblazen. Maar voor ‘kamp hooikoorts’ is er ook een keerzijde: het pollenseizoen is van start! Met deze tips zorg je voor gezonde, frisse lucht in huis.

Lees verder onder de advertentie

In samenwerking met Philips

Ongezonde binnenlucht

Uit onderzoek blijkt dat we in de winter maar liefst 90 procent van de tijd binnenshuis doorbrengen. Hartstikke gezellig, maar er kleven ook nadelen aan. Want de luchtkwaliteit binnen kan maar liefst 10 tot 30 keer (!) vervuilder zijn dan buiten.

Stof, bacteriën, haren van huisdieren, schimmels, huisstofmijt, pollen, virussen: het dwarrelt allemaal door huis. Vies? Best wel. Ongezond? Ja, helaas liggen allerlei gezondheidsklachten op de loer. Is er iets aan te doen? Gelukkig wel!

Lees verder onder de advertentie

Lekker luchten

Elke dag de ramen een uur open zetten zorgt voor verse lucht en ventilatie. Nog beter: ramen de hele dag op een kiertje laten staan. Zo komt er altijd frisse lucht binnen. Oók als er pollenwerend gaas voor zit.

Natuurlijk fris

Stap over op natuurlijke schoonmaakmiddelen – de slechte stoffen uit chemische reinigers blijven na het poetsen in huis hangen. Neem bij het schoonmaken ook de meubels mee. Haal er regelmatig een microvezeldoekje overheen.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

24/7 schone lucht

Stap 1 en 2: check? Dan is de basis op orde. Tijd voor het professionele werk: een luchtreiniger die 24/7 voor schone lucht in huis zorgt. Dat is voor iedereen lekker, maar zeker een verademing als je last hebt van astma of hooikoorts. Die van Philips uit de Urban Living-lijn ziet er niet alleen knap uit, maar doet ook wat hij belooft: hij haalt tot 99,9 procent* van de schadelijke stoffen uit de lucht, reinigt binnen 6 minuten een ruimte van 20 vierkante meter en meet real time de luchtkwaliteit (een kleurindicatie op het apparaat geeft aan hoe schoon of vies de lucht is). En dat alles met slechts één druk op de knop. Een makkie, de lucht reinigen in huis.

Lees verder onder de advertentie

Ook altijd schone lucht in huis?

Ontdek op Philips.nl nog meer voordelen van het reinigen van de lucht in huis. Bekijk het handige schema en ontdek welke luchtreiniger voor jou is gemaakt.

* 99,97 procent van de verontreiniging wordt gefilterd uit de lucht die door het filter in de luchtreiniger stroomt.

Bron: In samenwerking met Philips | Fotografie Stefanie de Neve

Lees verder onder de advertentie