WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo maak je van je doorleefde trap een stoer interieurstatement

Is de trap al tijden een doorn in het oog? Hoog tijd voor een opknapbeur! In ‘Weer verliefd op je huis’ zien we dat een traprenovatie wonderen kan doen. Met dit stappenplan transformeert die versleten trap tot een stoer interieurstatement.

In samenwerking met Upstairs

Zo maak je van je doorleefde trap een stoer interieurstatement - Upstairs

Het kan een enorme stoorzender zijn in huis: een versleten trap. Zeker omdat het vaak een van de eerste dingen is die je ziet als je binnenkomt. Gelukkig is er hoop voor elke trap die door intensief gebruik toe is aan een opknapbeurt. Met een traprenovatie ziet hij er in no-time weer tiptop uit, zónder ingewikkeld hak- of sloopwerk. En het voordeel is: je kunt de trap – en de hal – op die manier een compleet nieuwe uitstraling geven.

Hallo stoere betonlook

Stap één bij het renoveren van de trap is: betrek ‘m bij de rest van het interieur. Stylist Frans gaf in aflevering 8 van ‘Weer verliefd op je huis’ de trap een industriële touch met de bekleding Blended Cement uit de Wereldcollectie van Upstairs Traprenovatie. De donkergrijs gemêleerde structuur heeft een stoere betonlook. Daar waar echt beton koud aanvoelt – niet zo fijn in deze tijd van het jaar – is dit materiaal juist warm én onderhoudsvrij.

Traplopen in stijl

Als gaat renoveren, kijk dan ook kritisch naar de stootborden. Dat zijn de verticale delen tussen de traptreden. Voor een nog stoerder geheel koos Frans in Heiloo voor stootborden in de kleur Coal, uit de nieuwe Earth Collectie van Upstairs. Een collectie met vijf aardse kleuren voor stootborden en trapleuningen die de trap een warmer uiterlijk geven. De vijf kleuren zijn zorgvuldig gekozen op basis van de laatste interieurtrends en zijn toepasbaar in ieder interieur. Dankzij de Coal stootborden worden de kleurnuances in Blended Cement extra benadrukt. Dit geeft meer contrast, doordat de stootborden dan een tikkie donkerder zijn dan de trap zelf. Een echte ‘perfect match’!

Zo maak je van je doorleefde trap een stoer interieurstatement - Upstairs
Zo maak je van je doorleefde trap een stoer interieurstatement - Upstairs

Chique entree

Sfeervolle trapverlichting en bijpassende leuningen maken de traprenovatie helemaal af. Upstairs kijkt verder dan de trap op zich en heeft leuningen in diverse materialen en kleuren. Ze zijn daardoor te combineren bij elke soort trapbekleding en bij iedere woonstijl. Frans koos er bij Maik en Jill voor om ook de trapleuning te kiezen in de kleur Coal uit de Earth Collectie. Zo is de traprenovatie helemaal af. En nu je toch bezig bent… geef de muren in het trappenhuis ook meteen een likje verf. Hang een mooie spiegel of kapstok op en je herkent de hal bijna niet meer terug. Wát een verschil.

Wil je jouw trap ook graag grondig aanpakken? Bekijk de volledige collectie van Upstairs Traprenovatie en til je trap in no-time naar een hoger niveau.

nog meer: Samenwerking