WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo laat je je thuiskantoor lichter lijken

Zeker op donkere winterdagen is het fijn als je thuiskantoor voldoende daglicht heeft. Want zeg nou zelf: je werkt toch een stuk fijner én je bent productiever in een heerlijk lichte ruimte. Met deze slimme tips zorg je ervoor dat jouw werkkamer direct lichter wordt. 

In samenwerking met Velux

Waar je je thuiskantoor in eerste instantie misschien even snel hebt ingericht met een bureau, fijne stoel en een extra scherm, is het – nu we opnieuw verplicht thuiswerken – slim om eens te kijken hoe het zit met de hoeveelheid daglicht in je werkkamer. Want laten we eerlijk zijn: de meeste werkkamers zijn niet gevestigd in de beste ruimtes in huis waardoor het nog weleens kan ontbreken aan natuurlijk licht. Terwijl het wetenschappelijk bewezen is dat daglicht je productiviteit, creativiteit én humeur een positieve boost kan geven. Aanpakken dus, dat licht in je thuiskantoor.

Zoek het hogerop

Probeer zoveel mogelijk daglicht van buiten naar binnen te halen. De meest effectieve manier om dit te doen is door een dakraam of lichtkoepel in het dak te plaatsen. Door de directe lichtinval wordt je thuiskantoor niet alleen in één klap gevuld met licht, maar zorg je meteen dat er altijd voldoende frisse lucht is. Dat is zeker in deze tijden geen overbodige luxe. Velux-dakramen zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar, voor bijna elk soort dak. De ruimte optimaal benutten? Plaats dan dubbele dakramen voor extra licht én een fijn uitzicht naar buiten. Wel zo handig voor je creativiteit.

Wit, witter, witst

Wit saai? Heus niet, wit zorgt voor rust, netheid en draagt daarmee bij aan de concentratie. De perfecte kleur dus voor je thuiskantoor. Bovendien laat wit een ruimte helder en lichter lijken. Denk overigens niet alleen aan witte muren, maar ook aan witte kozijnen en deuren. Wit laat het licht weerkaatsen waardoor het thuiskantoor feller en frisser oogt. Vind je een hele witte kamer toch te clean? Kies dan voor kleurrijke accessoires en luchtzuiverende planten als sfeermakers.

Spiegeltje, spiegeltje

Maak slim gebruik van spiegels als er slechts aan één zijde natuurlijk licht naar binnen valt. Door een spiegel strategisch tegenover het raam te zetten, reflecteert het daglicht. Kies voor een mooie grote spiegel zodat je het meeste uit het schaarse daglicht kunt halen.

Lekker glad

Meer licht in je thuiskantoor kun je ook creëren door te kijken naar het stucwerk. Hoe grover de muren gestuukt zijn, hoe donkerder de kamer oogt. Dit komt door de schaduwwerking van een grove korrel op de muur. Een gladde muur weerkaatst het licht juist.

Metamorfose

Meer daglicht én behoefte aan meer ruimte: een Velux-dakkapel zorgt niet alleen voor een bak licht maar ook voor een complete metamorfose van je thuiskantoor. Zo oogt het meteen een stuk groter en ruimer. Hoe fijn werken is dat? Misschien denk je dat het installeren van een dakkapel een lastige, tijdrovende klus is, maar het monteren neemt gemiddeld slechts twee dagen in beslag. Terwijl die metamorfose voor altijd is.

Ook meer daglicht in je thuiskantoor? Kijk dan op de site van Velux voor extra tips en inspiratie, en spot wat een dakraamoplossing voor jouw werkplek kan doen.

nog meer: Samenwerking