WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zen in de slaapkamer: 5 tips voor meer balans

Goed slapen doet wonderen voor je humeur en gezondheid. Dat begint natuurlijk bij het bed, maar ook de inrichting van de slaapkamer bepaalt hoe ontspannen je de nacht in gaat.

In samenwerking met Totaalbed

Meer kalmte in de slaapkamer

1. De basis

Het bed is de onbetwiste basis van een goede nachtrust. Het advies is dan ook om elke acht tot tien jaar het matras te vervangen. Niet alleen vanwege hygiëne, maar ook om rug- en nekklachten te voorkomen. Maar hoe vind je nu een bed dat goed bij jouw lichaam past? Bij Totaalbed geven ze graag persoonlijk slaapadvies. Ze hebben matrassen, topmatrassen en hoofdkussens voor elk type slaper en alle boxsprings zijn op maat samen te stellen. Een specifieke stijl in gedachten? Van bedpoten en het hoofdbord tot de stoffen en kleuren: mix en match het bed dat perfect bij je past

2. Less is more

En dan: de slaapkamer. Rondslingerende kleding, een stapel boeken, lege glazen en openstaande kastdeuren creëren onrust. Niet bepaald ideaal voor een goede nachtrust. Zorg daarom voor een schone, opgeruimde ruimte. Opbergruimte nodig? Plaats een mooie dekenkist in de kamer. Ook een symmetrische indeling brengt rust. Spiegel alles of zet één voorwerp in het midden, bijvoorbeeld het bed, met aan weerszijden een nachtkastje of kruk. 

3. Natuurlijke, warme materialen

De natuur heeft een aantoonbaar rustgevend effect op je gemoedsrust. Kies daarom voor natuurlijke, warme materialen in de slaapkamer. Denk aan een houten kledingkast en linnen gordijnen. Maar ook een wollen sprei en dekbedovertrekken van katoensatijn zorgen over het algemeen voor een rustige look. Mix liever niet te veel verschillende kleuren, texturen en vormen, want hiermee creëer je juist onrust. 

4. Kalmerende kleuren

Sommige kleuren, zoals rood, zorgen ervoor dat je alert blijft. Andersom zijn er ook kalmerende kleuren die je helpen met ontspannen. Zoals blauw, denk maar aan het effect van de zee en lucht. Ook wit, beige en pasteltinten helpen je om snel naar dromenland te vertrekken. 

5. Dimbare lichtbronnen

Felle lampen heb je in de slaapkamer niet nodig, kies liever voor warme, zachte lichtbronnen. Dimmers doen bovendien ook wonderen. Je kunt de lichtsterkte bij het wakker worden en voor het slapen gaan aanpassen aan elke mood. Ga voor twee gelijke lampen aan weerszijden van het bed om eenheid te creëren.

Ontdek op totaalbed.nl de collectie van Totaalbed, zoals boxspring Karlstadt en Nightline. Of bezoek een van de 22 winkels en kom meteen proefliggen. Goed te weten: de bezorging en montage is gratis. 

nog meer: Samenwerking