WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een frisse start: met deze tips creëer je een stijlvolle werkplek in de woonkamer

Désirée en haar dochter Danique zijn dolgelukkig met hun appartement op driehoog. Het enige minpunt: hun interieur was wat gedateerd. Met name de eethoek, die tegelijkertijd als werkplek in de woonkamer fungeerde. Nu werk en school weer langzaam beginnen, ging vtwonen stylist Eva voor de videoserie ‘De Stijl van Eva’ bij hen langs. Tijd voor een frisse start!

In samenwerking met bol.com

Compleet en toch compact

Désirée woont met haar dochter Danique (15) in een driekamerappartement op de derde verdieping in Amstelveen. Ze zijn gezegend met een prachtig uitzicht aan de achterkant op bomen en een siervijver. De woonkamer is compact, maar knus. En het interieur? Na twintig jaar kan de kersenhouten eethoek in de woonkamer wel een make-over gebruiken. Eva ziet ondanks de compacte ruimte direct mogelijkheden in het driekamerappartement van Désirée en Danique. Ze slaagt er goed in om de verschillende woonfuncties – eten, relaxen en werken – van elkaar te scheiden én een warme sfeer te creëren.

werkplek woonkamer plant
Eva bestelde alle woonartikelen voor de nieuwe inrichting bij de woonwinkel van bol.com

Werkplek in de woonkamer

Een werkplek in huis is tegenwoordig geen overbodige luxe. Toch was dat precies wat Désirée en Danique misten. Knap onhandig, want Désirée werkt de helft van de tijd thuis. En als Danique niet aan het studeren is, brengt ze graag al haar vriendinnen uit school mee, waardoor het een gezellige boel is thuis. Eva komt met een creatieve oplossing: van een oude, ovale tafel (in de lengte doormidden gezaagd) creëerde ze een wandbureau, dat mooi geïntegreerd is met het tv-dressoir. Zo benut ze de lange muur in de woonkamer maximaal. En ziedaar: het appartement lijkt zelfs ruimtelijker! Ook de eethoek krijgt een upgrade. Terugkerende elementen zijn ronde vormen, zachte kleuren en hier en daar een vleugje glans.

ronde tafel stoelen
Alles via bol.com
droogbloemen vazen wit
Alles via bol.com

Tips van Eva voor een frisse wind door je interieur

Van een zacht kleurpalet tot het toevoegen van ronde vormen en glans: er zijn verschillende manieren om je interieur nieuw leven in te blazen. Een aantal tips van Eva:

1. Zacht kleurpalet

Wil je een ruimte kleur geven zonder dat het overheersend is? Kies dan voor een frisse, witte tint en geef één wand een pastelkleur, bijvoorbeeld zachtgroen.

2. Geïntegreerde werkplek

Een werkplek integreren in de woonkamer? Met een wandbureau dat aan de langste muur is bevestigd, benadruk je de lengte van de wand. Dit oogt ruimtelijk.

3. Vleugje glans

Voeg glanzende elementen toe om het interieur een luxe uitstraling te geven. Dat kan een bronskleurige lamp zijn of eetkamerstoelen van subtiel glanzend velvet.

4. Ronde vormen

Kies meubels en accessoires met ronde vormen. Denk aan een spiegel, booglamp of eettafel. Dit zorgt voor verzachting en ruimtelijkheid in een vierkante ruimte.

5. Kloppend geheel

Laat de kleuren op de muur en van de meubels terugkomen in de accessoires. Zo wordt het een mooi, kloppend geheel.

Ook je huis even helemaal anders?

Eva bestelde alle artikelen bij bol.com, waar je voor elke woonwens en woonstijl het juiste assortiment vindt. Van meubels tot accessoires: bol.com heeft het.

Shop de look:

Velours eetkamerstoel Skye – Usual – muntgroen €129,95 (via bol.com)

nog meer: Samenwerking