Warme sfeer in de badkamer? Zo doe je dat!

beeld vtwonen Beeld

Waarom de badkamer als een aparte ruimte behandelen? Je kunt hem net zo stijlvol maken als de rest van het huis, in de kleuren en met de details die bij je passen.

Lees verder onder de advertentie

In samenwerking met Villeroy & Boch

Je houdt van frisgroen, van moderne lijnen en van een interieur dat rust en balans uitstraalt. Niets logischer dan dat je ook de badkamer in die sfeer inricht. Waar het voorheen nog best lastig was om sanitair in bijzondere kleuren en vormen te vinden, daar ziet die wereld er inmiddels een stuk stijlvoller uit.

Warme tinten

‘Kleur komt gelukkig steeds vaker terug in de badkamer. De tijd van alleen maar wit sanitair ligt ver achter ons,’ zegt ook Sjennine ten Brinke, marketing manager bij Villeroy & Boch. Ze heeft die kleurtrend sterk zien opkomen. ‘Dit jaar zijn warme tinten als oranje en kersenrood erg geliefd. Ook heel mooi is een opvallend kleuraccent als geel of groen in een verder rustige toonzetting. Het idee is vooral om je badkamer persoonlijk te maken, des te fijner is het om er lang te vertoeven. Tenslotte is het dé plek om te ontspannen na een drukke dag, of relaxed op te starten in de ochtend. Wel zo prettig om je dan te omringen met alles wat je mooi vindt en bij je past.’

beeld vtwonen Beeld

Een goed voorbeeld is de collectie moderne Artis-opzetwastafels, uitgevoerd in maar liefst negen tinten. Het kleurpalet is samengesteld door de Duits-Deense designer Gesa Hansen, met prachtige nieuwe tinten als Sage Green, Indian Summer, Bordeaux en Rust. ‘Kleur is voor mij de ziel van een product,’ vertelt ze. ‘Het kan veel emotie opwekken en vrijwel alles veranderen.’ Kleur bepaalt grotendeels hoe je een ruimte beleeft, hoe de sfeer is en of je je daarbij thuis voelt. Verrassend van de Artis-collectie is de tweedeling in kleur: vanbuiten een warme tint in zijdeglans, vanbinnen glanzend wit.

beeld vtwonen Beeld

Mix & match

Naast de keuze uit bijzonder kleuren, probeert Villeroy & Boch ook variatie in vorm en formaat zo groot mogelijk te maken. Zo zijn de Artis-opzetwastafels er in vier vormen: rond, ovaal, vierkant en rechthoekig. En is de collectie prachtig te combineren met bijvoorbeeld een vrijstaand ligbad in dezelfde kleur. Heel stijlvol is het Aveo-bad, uitgevoerd in bordeaux. Maar er is nog veel meer mogelijk. Met het nieuwe ‘color on demand’-systeem kun je kiezen voor elke gewenste kleur in mat, glans of zijdeglans.

Mooi én functioneel

Een fraai uiterlijk is natuurlijk prettig, maar de badkamer vraagt om materiaal dat tegen een stootje kan en ook na langdurig gebruik zijn glans behoudt. De Artis-collectie en ook de sportieve Memento 2.0-wastafels zijn uitgevoerd in TitanCeram, een uitzonderlijk sterk keramisch materiaal in een speciale samenstelling van natuurlijke grondstoffen. Die materiaalsterkte is niet alleen duurzaam, het maakt het ook mogelijk om wanden dun en randen strak vorm te geven. Zo gaan techniek en design hand in hand voor een steeds mooier resultaat.

Nieuwsgierig naar meer? Kijk verder op Villeroy-Boch.nl Hier vind je de volledige collectie, in alle verschillende formaten, kleuren en samenstellingen.

Bron: In samenwerking met Villeroy & Boch

Lees verder onder de advertentie