Wandkast op maat: 5 tips voor een waanzinnig resultaat

In samenwerking met Aanhuis.nl

null Beeld

Een op maat gemaakt wandmeubel: dat biedt volop mogelijkheden, zien we in Weer verliefd op je huis. Zeker als je er de tv, een elektrische haard en opbergruimte in kunt integreren. Zo krijgt je interieur in één klap sfeer, warmte en klasse. Slim bezig!

Lees verder onder de advertentie

Houd het luchtig

Een mooie, strakke wandkast doet veel met een ruimte. Zo kun je hier heel goed de lengte of juist de hoogte van de (woon)kamer mee benadrukken. Kies je voor een zwevend exemplaar? Dan geeft dit een extra ruimtelijk effect doordat de gehele vloer zichtbaar blijft. En yep, dit heeft ook praktische voordelen. Zo kun je er heel gemakkelijk even de stofzuiger onderdoor halen.

null Beeld

Knus bij de haard

Maatwerk biedt ontelbaar veel opties. Stylist Eva kiest in aflevering 1 van Weer verliefd op je huis voor een zwevend tv-meubel waarin een elektrische haard is verwerkt van Aanhuis.nl. Slim idee, want zo wordt de wandkast een echte sfeermaker; de geïntegreerde haard geeft letterlijk warmte. Bovendien is het ook een heel milieuvriendelijke keuze. In tegenstelling tot een houthaard of gashaard stoot een elektrische haard geen schadelijke stoffen uit. Doordat er geen echt vuur aanwezig is, is een elektrische haard bovendien minder gevaarlijk voor nieuwsgierige kinderhandjes. Wel zo’n prettig idee voor het gezin uit Almere. Behalve veilig is de haard ook onderhoudsvriendelijk: de schoorsteen hoeft niet schoongemaakt te worden en je hoeft ook niet bang te zijn voor roetaanslag op de ruiten. Win-win-situatie dus.

Lees verder onder de advertentie

(On)opvallend design

Een zwevend tv-meubel met geïntegreerde haard geeft de ruimte meteen een volwassen uitstraling. En de looks bepaal je helemaal zelf. Zo kun je de kast-op-maat laten blenden met het interieur. Dat doe je door de kleur en het materiaal af te stemmen op je vloerbekleding, behang of de kleur van de muur. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de wandkast juist heel opvallend te maken. Met een mooie houtstructuur of in een kleur die eruit springt, bijvoorbeeld.

null Beeld

Schuine wanden? Geen probleem!

Ook fijn: een wandkast op maat is ideaal om ‘moeilijke’ hoekjes in huis optimaal te benutten. Schuine wanden? Geen probleem, de kast wordt namelijk speciaal voor jouw woonsituatie en naar eigen wens ontworpen. Daarna worden ze op maat uitgetekend en gemonteerd door de professionals van Aanhuis.nl.

Lees verder onder de advertentie

In of uit het zicht

Tot slot biedt een wandkast op maat lekker veel opbergruimte, maar kun je er ook de mooiste accessoires in kwijt. Groepeer je favoriete woonaccessoires of kies voor één eyecatcher als een vaas of mooie lamp, zo blijft de uitstraling van de kast rustig en overzichtelijk. Spullen die je liever niet in het zicht wilt hebben, zet je gewoon ín de kast. Deuren dicht, hallo strakke en opgeruimde woonkamer!

Wil jij ook een kast op maat? De vakbekwame experts van Aanhuis.nl verwezenlijken je wensen en nemen je daarbij al het werk uit handen – van het inmeten tot het monteren. Van idee naar droomkast!