WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Verbeter de lichtinval in huis: 3 gouden tips

Iedereen droomt van een huis met lekker veel daglicht. Een licht interieur stemt vrolijk, de meubels komen beter tot hun recht én de ruimte lijkt groter. Deze drie geweldige deurtoepassingen met glas zorgen voor meer lichtinval in huis.

In samenwerking met GewoonGers

Verbeter de lichtinval in huis: 3 gouden tips - GewoonGers

Wauw-effect: kamerhoge deur

Er weegt niets op tegen natuurlijk licht in huis. De Universiteit Hasselt wijdde een onderzoek aan de aspecten die we het belangrijkste vinden voor maximaal wooncomfort. Met stip op één: een natuurlijke lichtinval.Maar hoe haal je zoveel mogelijk daglicht in huis? Misschien denk je als eerste aan grote raampartijen, maar heb je wel eens gedacht aan glazen deuren om ruimtes lichter te maken? Dit staat geweldig én zorgt ervoor dat het binnenvallende licht zich door het huis kan verspreiden. Het effect is groots bij een kamerhoge deur: een deur die, zoals de naam al zegt, helemaal tot aan het plafond reikt. Met zijn moderne, strakke looks laat zo’n deur tot het plafond met glas een zee van licht binnen. Plus: het creëert een prachtig doorkijkje in huis!

Hoekwand als blikvanger

Wat ook wonderen doet voor meer licht in huis, is om een dichte deur te vervangen door een glazen hoekwand. Een perfecte plek is tussen de woonkamer en de gang: succes gegarandeerd! In aflevering 4 van vorig seizoen ‘Weer verliefd op je huis’ koos stylist Eva van de Ven voor een deur met staallook van GewoonGers met een minimalistisch profiel om van deur tussen de woonkamer en de gang iets speciaals te maken. Dit zorgde voor extra lichtinval én het is een mooie manier om de gang bij de woonkamer te betrekken. Door het heldere glas geniet het stel uit Zoetermeer van natuurlijk licht dat via de gang de keuken en eethoek binnenvalt. De entree van hun woning heeft op deze manier een geweldige upgrade gekregen, met de stoere hoekwand als blikvanger.

Verbeter de lichtinval in huis: 3 gouden tips - GewoonGers

Taatsdeur voor maximale lichtinval

Tot slot is ook een taatsdeur een geweldige manier om je interieur een boost te geven. Dit type deur is toepasbaar op verschillende plekken in huis, bijvoorbeeld tussen de eetkamer en keuken. Kenmerkend voor een taatsdeur is dat het scharnier beide draairichtingen op kan bewegen. Ja, je leest het goed, de deur kan dus naar beide kanten open: hoe handig! Een taatsdeursysteem zorgt er ook voor dat de deur zachtjes achter je sluit. Of je nu kiest voor een enkele of dubbele taatsdeur óf een taatsdeur in een stalen pui, het wordt hoe dan ook een echte eyecatcher. Daarbij is er keuze is uit verschillende framekleuren en diverse soorten glas. Helder glas zorgt uiteraard voor maximale lichtinval, wat uitnodigt om de kamer in te stappen!

Een deur voor iedereen

Creëer ook meer lichtinval en ruimte in huis met een staallook deur met glas op maat. Jij kiest je deur uit, GewoonGers doet de rest. Alle deuren worden bij je ingemeten, op maat gemaakt in eigen fabriek én in jouw woning gemonteerd. Neem een kijkje bij de taatsdeuren, schuifdeuren en hoekwanden.

nog meer: Samenwerking