WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Van strak lijnenspel tot marmer: 5 keukentrends op een rij

In de keuken koken we niet alleen, het is ook de plek om te werken, eten én te ontspannen. Hoog tijd om deze ruimte een fikse dosis liefde en aandacht te geven. Daarom zetten we vijf keukentrends op een rij waarmee de keuken een verlengstuk van het interieur wordt.

In samenwerking met Bruynzeel Keukens

1. Samenspel

Borrelen met vrienden, eten met het gezin: samenzijn in de keuken is belangrijk. Een open keuken waarbij de keuken wordt betrokken bij de woonkamer zorgt voor verbinding. Maar hoe pak je dat aan? Geef mooie kunst of bijzondere objecten ook eens een plek in de keuken. Een van de makkelijkste manieren is om de kleuren uit de woonkamer door te trekken naar de keuken. Hierdoor ontstaat eenheid, sfeer en rust. Of plaats een wandmeubel in de woonkamer van hetzelfde materiaal als de keukendeuren. Heb je meteen een echte eyecatcher te pakken.

2. Strak lijnenspel   

Doorlopende lijnen en symmetrie zorgen voor eenheid en rust in de keuken. Zeker in samenspel met warme grijs- en bruintinten. In de Atlas trend cubaniet RVS keuken van Bruynzeel Keukens worden de kleuren espresso eiken en cubaniet RVS gecombineerd. Dit zorgt voor een industriële sfeer. Tof extra trendelement: de handgreep mag weer gezien worden. Zo zijn de grepen op de hoge kasten in de hele lengte geplaatst. Een handgreep in een bijzondere kleur of vorm geeft het geheel een unieke uitstraling. Ook leuk: combineer verschillende grepen voor een speels effect. Of kies voor een combinatie van grepen en greeploos. Alles is mogelijk! 

3. Van zacht tot hout 

Niet alleen de looks, maar ook het gevoel bij een keuken is belangrijk. Zo zijn materialen die een gevoel van comfort en geborgenheid geven terug van weggeweest. Een mooi voorbeeld hiervan is het Jura chanello keukenfront van Bruynzeel Keukens met een zachte linnenstructuur. Maar ook natuurlijke materialen als hout in warme en klassieke tinten, zoals de kleuren kastanje en oud eiken, zorgen voor dat gemoedelijke gevoel. Ook een top combi: combineer linnen met hout voor een moderne en cozy sfeer.

4. Marmer en metaal

Vleugje luxe in de keuken? Marmer is nog altijd een hit in de keuken. Hoe duidelijker de adering en hoe unieker de kleur, hoe meer je met marmer een statement maakt. Slim om te doen: trek een stuk van het marmeren werkblad door naar de achterwand, zoals te zien in de Allure zandsteenbeige keuken van Bruynzeel Keukens. Zo creëer je een statige look én voorkom je spetters op de muur. Nog meer glam in de keuken? De metaallook blijft een trend. Maak de keuken eigen met metaallook keukenfronten of een bronskleurige kraan met bijpassende spoelbak.

5. Kleur bekennen  

Staalblauw, olijfgroen of natuurlijke tinten als strogeel en zandsteenbeige: haal de natuur in huis, creëer rust en een flinke portie sfeer. Houd je van meer uitgesproken kleuren? Dit najaar staan ook een aantal vrolijke, heldere kleuren in de spotlight. Wist je dat je bij Bruynzeel Keukens de keukenfronten kunt lakken in maar liefst 2050 NCS-kleuren? Zeker weten dus dat er voor iedereen een geschikte kleur bijzit. Nu alleen nog jouw favoriete kleur zien te vinden.

Zelf aan de slag 

Geïnspireerd door deze keukentrends? Gebruik de Moodboard Maker van Bruynzeel Keukens en creëer zelf de ideale keuken. Hiermee maak je in tien simpele stappen een visueel overzicht van al jouw keukenwensen.  Deel ‘m daarna met vrienden, familie of een adviseur van een Bruynzeel-winkel in de buurt. 

nog meer: Samenwerking