1. Kies verschillende kastdieptes
Genoeg opbergruimte is nodig om gestructureerd en ontspannen te koken. Maar wat als je een kleinere keuken hebt? Simpel: ga de hoogte in. Wees niet bang om diverse maten bovenkasten te combineren: verschillende kastdieptes geven de keuken een speelse twist. Kijk maar eens naar de compacte Brighton coco keuken uit de nieuwe collectie van Bruynzeel Keukens. Een ondiepe voorraadkast betekent bovendien meer overzicht en pakgemak. De kleur coco zorgt voor warmte en is helemaal van nu.
2. Ga voor een eilandopstelling
Een keukeneiland heeft eigenlijk alleen maar voordelen: meer ruimte om eten te bereiden, extra plek voor kookgerei, servies en voorraad én het zorgt voor veel gezelligheid. Gezinsleden of gasten schuiven zo met het grootste gemak bij je aan om de dag door te nemen. Je zou het misschien niet zeggen, maar een eiland is juist een goed idee als de keuken aan de kleine kant is of geen apart eetgedeelte heeft, je benut de ruimte namelijk optimaal.
3. Creëer extra ruimte
Niet gezegend met een bijkeuken of voorraadkast? Probeer daar in de keuken ruimte voor te maken. Ga bijvoorbeeld voor extra grote voorraadlades, een stijlvol inbouwafvalsysteem zodat die prullenbakken uit het zicht zijn of zet de handige stofzuigerkast uit de Atlas kalkwit keuken van Bruynzeel Keukens op je verlanglijst. Hier kun je overigens met gemak ook een emmer, dweil en een plank met schoonmaakmiddelen in kwijt. Handig!
4. Investeer in slimme apparatuur
Van kokendwaterkraan tot verlichte glaskast: wij zijn dol op apparaten die het leven in de keuken makkelijker maken. Zo zit in de Atlas trend steengroen keuken van Bruynzeel Keukens niet zomaar een vaatwasser, het is er een met liftfunctie die het in- en uitruimen van de onderste mand een stuk makkelijker maakt. Nog zo'n uitblinker is de krasbestendige kookplaat met multifunctioneel afzuigsysteem. Ook fijn: alle verlichting bedien je makkelijk via de app.
5. Verdeel de keuken in vijf zones
In de keuken wordt natuurlijk niet alleen gekookt, je doet er veel meer. Die handelingen zijn in te delen in vijf zones. Denk aan: voorraad (van rijst tot pasta), opbergen (borden, bestek, glazen), spoelen en afval (de zone voor de kraan, spoelbak, vaatwasser en afvalemmers), voorbereiden (werkblad en keukenapparatuur) en de zone voor koken en bakken (kookplaat, afzuigkap en oven). In de Jura ebbenhout keuken van Bruynzeel Keukens zitten alle vijf zones precies op de juiste plek, maak je geen extra meters en heb je alles wat je nodig hebt direct bij de hand. En dan ziet het warme ebbenhout er in combinatie met het metaalbrons ook nog eens waanzinnig mooi uit.
Klaar voor een nieuwe keuken? Maak je wensen visueel met de Moodboard Maker van Bruynzeel Keukens. Daarmee komt je nieuwe keuken pas echt tot leven!