Steeds meer mensen zijn ermee bezig: het duurzamer maken van hun woning en huishouden. Zo behoren duurzame apparaten en een waterbesparende kraan tot de nieuwe standaard in de keuken. Maar ook in het dagelijks keukengebruik kun je een steentje bijdragen aan het milieu. Bijvoorbeeld door te kiezen voor seizoensgebonden, lokale producten. En door die producten slim te bewaren, waardoor ze langer vers blijven.
Doordacht ontwerp
Maar milieubewust kokkerellen begint niet bij wat je op het fornuis klaarmaakt, maar bij het fundament van je keuken. Daarom is het slim om al in de ontwerpfase rekening te houden met het duurzame karakter. Een voorbeeld is de door vtwonen gestylede houten modelwoning van BAM. Bij deze innovatieve woning is gekozen voor hout als groene basis. Dat geldt ook voor de zandsteenbeige keuken Olympia van Bruynzeel Keukens. De kleur- en materiaalkeuze geeft de keuken een tijdloos karakter.
Volledig circulair
Wil je nog een stap verder gaan, dan is een biobased keuken een slimme keuze. De Circo-keuken van Bruynzeel Keukens is – zoals de naam al zegt – volledig circulair. Dat wil zeggen: de keuken is gemaakt van natuurlijke grondstoffen, afkomstig van reststromen uit andere industrieën. Bovendien is de keuken volledig te recyclen en biologisch afbreekbaar. Juist, da's pas een milieuvriendelijke optie.
Resthout en zonnebloempitten
Wat de biobased keuken zo bijzonder maakt? Allereerst het materiaal. MDF gemaakt van resthout vormt de basis voor de Circo-keuken: er worden dus geen bomen gekapt voor het plaatmateriaal. Maar daar stopt het niet. Het MDF wordt gebonden door een 100 procent biologische hars, gemaakt van reststromen van zonnebloempitten en koolzaad uit de landbouw- en voedingsmiddelenindustrie. Het resultaat is een biobased MDF dat bij de productie 20 procent minder CO2 uitstoot. En de toplaag? Dat is een supersterk High Pressure laminaat (HPL), gemaakt van kraftpapier afkomstig van naaldbomen en een hars gemaakt van suikerrietrestanten.
Een gezondere leefomgeving
Nog een pluspunt: doordat de Circo-keuken geen fossiele grondstoffen bevat, is-ie vrij van schadelijke stoffen als formaldehyde en fenolen. Je kiest dus ook voor een betere, gezondere leefomgeving. En ook qua productie en transport worden er groene keuzes gemaakt: zo wordt deze keuken geproduceerd in de eigen fabriek van Bruynzeel Keukens in Bergen op Zoom. Dat wordt pas (h)eerlijk kokerellen!
Meer weten over het kopen van een duurzame keuken? Lees alles over de circulair geproduceerde keukens van Bruynzeel Keukens en ga voor de combi van kwaliteit, design én duurzaamheid.
Een duurzaam thuis voor iedereen
Duurzame, circulaire en gezonde woningen, dat is het uitgangspunt van het nieuwe woningconcept Flow. Hiermee creëert BAM kwalitatieve en betaalbare woningen met hout als duurzame basis. Een modern woonconcept dat voldoet aan de vragen en eisen van vandaag én morgen. Bij Flow staan de toekomstige bewoners centraal. Dankzij de ontwerpvrijheid en verschillende woningtypen en -vormen kan iedereen zich hier thuis voelen. Meer weten over deze innovatieve woningbouw? Kijk op: www.bamflow.nl.