Van keukenkasten tot kraan: zó geef je jouw keuken kleur

In samenwerking met Mandemakers Keukens

null Beeld

Zwart gebrand hout, glanzend groene tegeltjes en een koperen kraan: in de keuken zijn we niet vies van een kleurstatement. Dus waar wacht je nog op? Mix en match je favo kleuren en materialen, met als resultaat: een keuken die op alle fronten bij jou past.

Lees verder onder de advertentie

Warme houttinten

Kleurtip nummer één in de keuken: werk met contrasten. Een licht-donkercontrast doet het altijd goed, net als een mix van verschillende materialen. Zou het niet fijn zijn als je die kleur- en materiaalcombinaties helemaal zelf kon kiezen? Je treft het: de keukens uit de Mandemakers Collectie kun je naar eigen smaak mixen en matchen. Zo kiest stylist Frans in aflevering 8 van Weer verliefd op je huis voor houten keukenfronten met een elegant marmerlook blad. De keuken van het gezin uit Voorburg heeft hierdoor een warme, natuurlijke uitstraling. Bovendien vormt de keuken nu een mooi geheel met de rest van de woning.

null Beeld

Spat kleur op de wand

De houtlook is geliefd, maar ook zwart is en blijft een favoriete kleur voor in de keuken. Wat nu als je die twee trends combineert? Keukenfronten van zwart gebrand hout zorgen voor een luxe en levendige uitstraling, door de zichtbare houtnerven. Het resultaat is een zwarte keuken die allesbehalve somber is. Combineer verschillende dichte kasten – lage én hoge, schuiflades én deuren – met een open wandrek, waar je eveneens zwart servies in kunt uitstallen. De kleur van de wandtegels of spatrand is ook erg bepalend voor de sfeer van de keuken. Glanzend groene tegeltjes in seventiesstijl zorgen bijvoorbeeld voor flinke spat kleur op de wand.

Lees verder onder de advertentie
null Beeld

Koperen kraan

Een keuken in één kleur blijft ook mooi. Zo is de lichte keuken een all-time classic, zeker wanneer je lichtgrijze keukenfronten combineert met stijlvol marmerlook blad. Het gebruik van lichte tinten zorgt voor een ruimtelijk effect. Bovendien steek alles hier fris bij af. Doorbreek het lichte palet met hier en daar een kleuraccent, zo voorkom je dat de keuken al te steriel oogt. Een koperen of matzwarte kraan zorgt bijvoorbeeld voor een opvallend contrast in een lichte keuken. Houten accessoires, zoals een pepermolen of robuuste snijplank, voegen ook sfeer toe, net als voorraadpotten en (kruiden)planten.

Perfect op alle fronten

Wil jij ook een keuken die echt op álle fronten naar je zin is? Eentje die niet onderdoet voor een designkeuken qua uitstraling en functionaliteit, maar die toch betaalbaar is? De Mandemakers Collectie biedt keuze uit de meest uiteenlopende stijlen, kleuren, opstellingen en combinaties. En het leuke is: deze keukens, ontworpen en ontwikkeld door Stefan Mandemakers, zijn ook nog eens allemaal met elkaar te combineren. Van een tijdloze houtlook tot een industriële zwarte keuken, de mogelijkheden zijn letterlijk oneindig.

Lees verder onder de advertentie

Klaar om jouw keuken een persoonlijke signatuur te geven. Ontdek alle keukens uit de Mandemakers Collectie en… experimenteren en mixen maar!