Van jaloezie tot (rol)gordijn: zo maak je de beste keuze

In samenwerking met Trendiy

beeld vtwonen Beeld

Raamdecoratie is niet alleen een echte sfeermaker, het zorgt ook voor de juiste privacy en werkt isolerend voor geluid én warmte. Lastig kiezen welke raamdecoratie je het best voor welke ruimte kunt gebruiken? Wij helpen je graag op weg.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

De keuze is reuze

Flink wat inkijk? Met plisségordijnen bepaal je zelf hoeveel je laat zien, zonder daarbij in te leveren op licht. Ze vouwen namelijk op als een soort accordeon en zijn daardoor heerlijk flexibel. Extra fijn: plisségordijnen werken isolerend en zorgen zo voor een besparing op de stookkosten. In een tijd waarin hoge energierekeningen meer regel dan uitzondering zijn, zijn plisségordijnen een betaalbare oplossing om te isoleren.

De plisségordijnen uit de vtwonen collectie zijn top-down, bottom-up verstelbaar. Hierdoor kun je ze eenvoudig laten zakken en omhoog trekken, maar kunnen ze ook in het midden van het raam hangen. Kortom: je hebt elk moment van de dag de juiste privacy. Ook qua kleur en stof kun je alle kanten op, van lichtdoorlatend tot semi-transparant en volledig verduisterend. En dan kun je ook het ophangsysteem nog volledig afstemmen op het interieur, want de profielen zijn verkrijgbaar in wit, zilver, antraciet en matzwart.

beeld vtwonen Beeld styling Marit Saladini | fotografie Louis Lemaire (InsideHomePage)
Beeld styling Marit Saladini | fotografie Louis Lemaire (InsideHomePage)
beeld vtwonen Beeld

Knap werk

Voor een goede nachtrust kiezen we in de slaapkamer vaak voor zware, donkere gordijnen, maar dat hoeft niet. De meeste rol- en plisségordijnen zijn ook in lichte stoffen verkrijgbaar en daarbij hoef je niet in te leveren op het verduisterende effect. Best of both worlds, zullen we maar zeggen. De rolgordijnen uit de vtwonen collectie zijn gemaakt van honderd procent gerecyclede petflessen. De plastic flessen worden gemalen, gewassen en omgesmolten tot snippers die op hun beurt worden gesponnen tot draden waarvan gordijnstof wordt gemaakt. Knap werk dus, ook om te zien.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

De ultieme sfeermaker

Raamdecoratie is niet alleen functioneel, maar ook sfeerbepalend. Voor elke woonstijl is er een passende oplossing. Neem nu horizontale jaloezieën. Die passen zowel bij een landelijke als moderne woonstijl en zorgen altijd voor de juiste hoeveelheid licht in huis. Gordijnen zijn perfecte geluidsdempers en zorgen voor een fijn, knus gevoel. Vouwgordijnen hebben dezelfde geluidsabsorberende werking als gewone gordijnen, maar doen wat landelijk en romantischer aan. Groot voordeel hiervan is dat ze direct tegen het raam aan hangen, waardoor ze goed afsluiten én isoleren.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Groen doen

Naast z’n knappe looks en verduisterende functie heeft raamdecoratie ook een isolerend effect. In de zomer blijft de ergste hitte buiten, terwijl het tijdens de wintermaanden binnen juist behaaglijk warm blijft. Scheelt stoken, is goed voor de portemonnee én beter voor de planeet. Win-win-winsituatie dus.

Toe aan nieuwe raamdecoratie?

Van jaloezie tot rolgordijn en van verduisterend tot lichtdoorlatend: de complete vtwonen collectie ontdek je bij Karwei. Favoriet gevonden? Bestel dan direct een kleurstaal. Zo zie je van tevoren hoe de stoffen en tinten in je interieur staan. Tip: Karwei heeft regelmatig kortingsacties op raamdecoratie. Ga naar karwei.nl voor de lopende acties.

Lees verder onder de advertentie

Shop plisségordijnen

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld