WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Van accessoires tot trap: zo pas je de industriële look overal in huis toe

De industriële woonstijl staat voor stoere luxe. Een look die overal in huis voor een wauw-effect zorgt, zo zagen we in ‘Weer verliefd op je huis’. Van de accessoires tot de trap, zó geef je het interieur een industriële touch.

In samenwerking met Upstairs

Van accessoires tot trap: zo pas je de industriële look overal in huis toe - Upstairs
Van accessoires tot trap: zo pas je de industriële look overal in huis toe - Upstairs

Loft in New York

Industrieel blijft een trend in de interieurwereld. Van huizen tot horecazaken: je komt deze stijl op allerlei plekken tegen. Eerst even een klein stukje geschiedenis: de industriële woonstijl is ontstaan in New York. Oude fabriekspanden werden verbouwd tot luxe appartementen, ook wel lofts genoemd. Een nieuwe woonstijl was geboren. De industriële look kenmerkt zich door sobere kleuren, een open indeling en het gebruik van ruwe, vaak onbewerkte materialen zoals beton, baksteen, metaal en staal.

Trap met staallook

Bij staal denken we al snel aan stalen deuren met veel glas, en die mogen inderdaad niet ontbreken in een industrieel interieur. Hoe origineel is het om die stijl door te voeren naar de trap? Stylist Fietje koos in aflevering 4 van ‘Weer verliefd op je huis’ voor het decor Blue Ice van Upstairs om de trap een stoere uitstraling te geven. Dit decor heeft de uitstraling van staal en vormt een mooi contrast met de houtlook vloer. Zo is de trap van het gezin uit Bergschenhoek echt onderdeel van het interieur.

Van accessoires tot trap: zo pas je de industriële look overal in huis toe - Upstairs
Van accessoires tot trap: zo pas je de industriële look overal in huis toe - Upstairs

Robuust én sfeervol

De juiste verlichting is essentieel om sfeer aan te brengen in een industrieel interieur. Een goede keuze dus van Fietje om LED-verlichting te laten plaatsen in de traptreden, zo oogt de trap ondanks zijn robuuste look niet te donker. Bovendien zijn de treden hierdoor beter zichtbaar, wel zo veilig als er ook kleine kinderen in huis rondlopen. Toch liever een iets luchtiger totaalbeeld? Dan kun je de trap ook afwerken met witte stootborden. Dit zorgt voor een mooi contrast met het decor Blue Ice en maakt het geheel lekker fris. Je kunt je trap ook heel goed laten blenden met je interieur door stootborden te kiezen uit de nieuwe Earth Collectie. De vijf aardse kleuren passen perfect bij de verschillende decors en zorgen voor een sfeervol en stijlvol geheel.

Industriële elementen

Denk niet alleen in grote gebaren bij de industriële woonstijl. Juist de afwerking en accessoires maken het verschil, zo bewees Fietje in Bergenschoek. In de rest van het interieur hebben zelfs de meubels – hoe verfijnd ook – een subtiele knipoog naar de industriële woonstijl. Denk aan een eettafel met stoere tafelpoten en verrijdbare vitrinekasten met wieltjes eronder. It’s all in the details!

Ook verliefd geworden op de industriële look? Bekijk de volledige collectie van Upstairs Traprenovatie en til ook jouw trap naar een hoger level.


nog meer: Samenwerking