Urenlang tafelplezier: zo richt je een comfortabele eethoek in

In samenwerking met Eijerkamp

null Beeld

Het hart van het huis? Dat is de eethoek. Aangezien elke eethoek andere afmetingen heeft, is het belangrijk om deze ruimte met zorg in te richten. Liefst zó dat het een uitnodigende plek is om eindeloos te tafelen met familie en vrienden.

Lees verder onder de advertentie

Vormentaal

Het middelpunt van de eethoek is natuurlijk de tafel. Begin met het kiezen van je favoriete vorm tafelblad: rond, ovaal, rechthoekig of (helemaal on-trend) een organische vorm. Wist je dat je veel tafels uit de collectie van Eijerkamp zelf kunt samenstellen? Yep, écht volledig naar eigen wens, met keuze uit verschillende vormen, kleuren, materialen en afmetingen. Zelfs het onderstel kies je zelf. Ranke poten of liever een robuuste voet, alles kan.

null Beeld

Stoelendans

Lekker lang tafelen valt of staat met comfortabele eettafelstoelen. Uitgevoerd in stof, leer of hout, en van Parijse chic tot Scandinavisch minimalisme: de keuze is reuze. Belangrijk is dat de stoelen qua afmeting en zithoogte een ideale match vormen met de gekozen eettafel. Wat overigens niet wil zeggen dat kleur en materiaal overeen moeten komen. Een bonte verzameling van verschillende modellen zorgt juist voor een speelse uitstraling. Hou je liever van strak? Kies dan voor één type stoel voor een rustig totaalbeeld.

Lees verder onder de advertentie
null Beeld

Chalet chique

Ben je niet zo groot behuisd en wil je graag kostbare ruimte besparen? Dan is de eetkamerbank een redder in nood. Waar je met eetkamerstoelen ruimte moet vrijhouden om ze naar achteren te kunnen schuiven, plaats je een eetkamerbank aan één zijde van de tafel tegen de wand. Een slimme, ruimtebesparende oplossing. Bovendien is het heerlijk knus tafelen, een beetje in berghotel-sfeer: chalet chique. Kies bijvoorbeeld voor een velvet hoekbank of voor een eetkamerbank met een ronde leuning en bijpassende fauteuils.

null Beeld
Lees verder onder de advertentie

(S)low dining

Voor de eethoek kun je je ook laten inspireren door een chique loft in Parijs. Daar hoort een low-dining eetset bij met heerlijk zitcomfort, die ruimte biedt voor stijlvolle maar informele thuisdiners. Kies bijvoorbeeld voor een verlaagde eettafel met een dun marmeren blad en een elegante voet. Twee royale eetkamerfauteuils – in fashionable pied-de-poule-stof – en een zachte bank met kussens maken de uitnodigende eethoek compleet. Sfeerverlichting en kaarsen aan en voilà: de perfecte setting voor een uitgebreid en romantisch Paris chique diner.

Ook de eethoek een geweldige make-over geven? Bij Eijerkamp spot je de mooiste meubelen voor urenlang tafelplezier, voor elke woonstijl en budget. Plus: je wordt met liefde voorzien van persoonlijk interieuradvies.