Uitgelicht: de 9 mooiste lampen voor je interieur

In samenwerking met Karwei

beeld vtwonen Beeld

Zon onder, lamp aan. Niets zo sfeervol als een knappe lamp boven de eettafel, bank of leeshoek. We selecteerden negen sfeermakers voor een beeldig lichtplan dit najaar. En er was licht!

Lees verder onder de advertentie
Hanglamp Liva, hxØ 20×20 cm, Karwei Beeld

Retro show

Deze donkergroene parels van keramiek voelen zich perfect thuis in een natuurlijke of retro woonstijl. Hang ze bijvoorbeeld zij aan zij boven de eettafel of laat ze een donkere leeshoek verlichten. Trotse eigenaar van een metershoge hal? Ook daar stelen ze gegarandeerd de show. Tip: hang ze op ongelijke hoogte.

Hanglamp Liva, € 49,99

Lees verder onder de advertentie

De vloer op

Of-ie nu aan of uit staat: vloerlamp Luna trekt op elk moment van de dag bekijks. De rotan kap geeft ‘m ook zónder oplichtend peertje eronder namelijk een warme en sfeervolle uitstraling. Lamp aan? Reken dan op een prachtige lichtinval. Een echte eyecatcher naast de bank of in de hoek.

Vloerlamp Luna, € 149

Vloerlamp Luna, hxØ 155×38 cm, Karwei Beeld
Lees verder onder de advertentie
Hanglamp Noah, hxØ 23×35 cm, Karwei Beeld

In de plooi

Hoe stijlvol: een lampenkap in uitwaaierend plissé met messingkleurige top. Dat maakt ‘m extra classy waardoor hij extra goed past in een minimalistisch chic interieur. Combineer met messing accessoires, zoals een kandelaar op tafel, voor een beeldig totaalplaatje.

Hanglamp Noah, € 79,99

Lees verder onder de advertentie

Van nature

De perfecte lamp om een botanische sfeer aan een ruimte te geven. Mooi meegenomen: webbing – zoals dit rieten vlechtwerk heet – is helemaal van nu en zorgt voor waanzinnig zacht en sfeervol licht boven de eettafel of in de slaapkamer. Je zou bíjna gaan hopen op een lange, donkere winter.

Hanglamp Felix, € 109

Hanglamp Felix, hxØ 29,5×40 cm, Karwei Beeld
Lees verder onder de advertentie
Vloerlamp Woody, hxb 160×43 cm, Karwei Beeld

In de hoek

Een onopvallende blikvanger, deze vloerlamp uit de Woody serie van vtwonen. Hij lijkt simpel, maar fungeert stiekem als een tijdloze, smaakvolle held in de hoek. Zet ‘m bij je favoriete fauteuil en knip ‘m aan om een lekker boek te lezen of laat Woody een donkere hoek in de woonkamer verlichten.

Vloerlamp Woody, € 149

Lees verder onder de advertentie

Lang van stof

Een regelrechte hit dit najaar is de lampenkap van textiel, zoals hanglamp Rowan. Het textiel zorgt voor zacht en aangenaam licht in de woon- of slaapkamer. Hang Rowan bijvoorbeeld in twee- of drievoud boven de eettafel en geniet elke dag opnieuw van een knus diner of ontbijt.

Hanglamp Rowan, € 64,99

Hanglamp Rowan, hxØ 53×34 cm, Karwei Beeld
Lees verder onder de advertentie
Hanglamp Ruby, hxØ 40×38 cm en Vieve hxØ 6×25 cm, Karwei  Beeld

Uit je bol

Van tafels en stoelen tot kasten en lampenkappen: de jaren zestig-hit rotan heeft zijn plek in ons interieur definitief terugveroverd. Niet zo gek ook; het materiaal brengt buiten naar binnen en ook hanglamp Ruby zorgt in één klap voor een natuurlijk lichtplan boven de eettafel. Tip: laat ‘m extra shinen in de mix met andere lampen, zoals de houten hanglamp Vieve.

Hanglamp Ruby, € 54,99

Lees verder onder de advertentie

Hanglamp Vieve, € 79,99

Tafeldame

Kant-en-klaar niet helemaal je ding? Stel dan een eigen tafellamp samen. Ga bijvoorbeeld voor een okergele voet met een gele kap. Of kies voor hout met naturel, of ribbels met plissé. Door te mixen en matchen ontstaat de perfecte lamp voor iedere woonstijl.

Lampvoet Marel, € 54,99

Lees verder onder de advertentie

Lampenkap plissé, € 39,99

Lampvoet Marel en lampenkap plissé, Karwei Beeld