WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Wellness-alert: tover een compacte badkamer om tot een mini-spa

Niets fijner dan een luxe, comfortabele badkamer. En het goede nieuws is: daar hoef je heus geen balzaal van een badkamer voor te hebben. Met deze do’s en don’ts tover je een compacte badkamer om tot een mini-spa voor een oase van rust.

In samenwerking met Detremmerie

Kleur in de badkamer? Doen!

Lichte kleuren maken een kleine ruimte optisch groter. Dan maar alles wit in de badkamer? Welnee. Stijlvolle, matte kleuren geven de ruimte direct een luxe, sereen gevoel. Kijk maar naar de nieuwe badkamercollectie van Detremmerie met vtwonen-kleuren, die zijn doorgetrokken in alle materialen. Hierdoor is alles te matchen: van ladekast tot vrijstaand bad. Wat denk je van een badkamer volledig in zandtinten, waarbij strakke lijnen worden afgewisseld met ronde vormen? Ook helemaal on trend: warme aardetinten in de mix met natuursteen en matzwart.

Kleine showsteler

Misschien wel de belangrijkste do in een kleine badkamer: vermijd een uit de kluiten gewassen wastafel. Want waarom zou je waardevolle ruimte inleveren voor een grote wasbak? Ga liever voor een elegante, kleine showsteler. De ondiepe wastafel Wide uit de vtwonen-collectie van Detremmerie is ideaal voor een smalle badkamer. Tip: door de kranen slim op de zijkant van de wastafel te plaatsen, houd je toch een ruime wasbak over. Alle wastafels en waskommen uit deze collectie zijn trouwens verkrijgbaar in twee materialen: met een stoere top solid matte afdeklaag en in classy tijdloos marmer.

Spiegeltje, spiegeltje…

Inkoppertje misschien, maar spiegels zijn onmisbaar in de badkamer. En niet alleen om praktische redenen. Een spiegel zorgt ook optisch voor een ruimtelijk effect: een kleine badkamer lijkt hierdoor lichter én groter. Neem bijvoorbeeld de Gorgeous spiegel uit de vtwonen-badkamercollectie van Detremmerie. Deze is voorzien van verlichting met een sensor en een kader rondom om toiletartikelen op uit te stallen. Hoe handig!

Opgeruimd staat netjes

Als de badkamer klein is, loont het extra om deze opgeruimd te houden. Praktische kasten met voldoende opbergruimte mogen dus zeker niet ontbreken. Kies bijvoorbeeld voor een combi van gesloten en open vakken, zo kun je pronkstukken en mooie flesjes toch uitstallen. Liever een spiegelkast? Badkamerkast Handy Beauty uit de vtwonen-collectie van Detremmerie oogt dankzij de dubbelzijdig gespiegelde deuren luxe, en heeft een handige nis onderaan met led-verlichting met een sensor. Slim én stijlvol.

Slim bezig

Denk je nu: geweldig al die knappe badmeubels, maar ik heb twee linkerhanden? Geen stress, de badmeubels worden als een blok in elkaar gezet. Er hoeft dus niets te worden geschroefd. Handig! Plus, door de metalen lades zijn ze onverslijtbaar. Dit in tegenstelling tot houten lades, die nog weleens schuin kunnen trekken. Zo gaat je compacte badkamerkast dus ook nog eindeloos mee.

Benieuwd naar de volledige collectie? Ontdek meer badkamermeubels en -accessoires uit de vtwonen-collectie van Detremmerie of stel met de configurator je eigen badkamer samen.

nog meer: Samenwerking