WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Steengoed: maak van de trap de eyecatcher van je interieur

Natuursteen heeft een ware comeback gemaakt in ons interieur. Snappen wij goed, want dit wonderschone materiaal heeft eigenlijk alles. En wist je dat het ook heel geschikt is voor de trap? Daarom drie redenen om te kiezen voor een natuursteenlook trap, zoals te zien in Weer verliefd op je huis.

In samenwerking met Upstairs

trapbekleding : Cosmic Stone uit de Wereldcollectie van Upstairs

1. Grachtenpand-chic

Wie dacht dat marmeren of natuurstenen trappen alleen weggelegd waren voor grachtenpanden en statige landhuizen: think again. Ook als je niet in een kasteel woont, is een natuurstenen trap ongelooflijk chic. En eenvoudiger te realiseren dan gedacht. In aflevering 1 van Weer verliefd op je huis geeft stylist Frans de trap een elegante upgrade met de bekleding Cosmic Stone uit de Wereldcollectie van Upstairs. Deze trapbekleding heeft de looks van natuursteen, maar is zeer onderhoudsvriendelijk en gemaakt van kras- en slijtvast materiaal.

2. Makkelijk te matchen

De gekozen trapbekleding past perfect bij de hotel chique-stijl die nog altijd een trend is. Ook bij Bart en Iris geeft deze look voor de trap nét dat beetje extra. Frans werkt in het hele huis met natuurlijke tinten en structuren. Die sfeer wil hij doortrekken naar de hal en daar sluit de grijs gemêleerde steenstructuur op de trap goed bij aan. Wat een stijlvolle én stoere binnenkomer. Fan van deze stijl? Maar houd je de trap liever iets lichter? Dan is de bekleding Bright Marble, ook uit de Wereldcollectie van Upstairs, een goede keuze. En met zijn witte marmerlook minstens net zo chic!

3. Zo gepiept

Stylist Frans laat met de make-over in Nootdorp zien dat een trap met een natuursteenlook zo gepiept is. Een compleet nieuwe trap installeren, is beslist niet nodig. De trapbekleding wordt namelijk over de bestaande treden geplaatst, eventueel met bijpassende stootborden. Het resultaat? Een onderhoudsvrije trap die je nooit meer hoeft te schuren of te schilderen. Da’s pas makkelijk. Nog een voordeel ten opzichte van echt steen: het materiaal is niet glad en voelt ook niet koud aan je voeten. Ideaal met de herfst in het vooruitzicht.

Een traprenovatie is functioneel én echt een verrijking van je interieur, een mooie investering in je huis dus. Ook enthousiast over de mogelijkheden en voordelen van een trap met de look van natuursteen? Maak het plaatje compleet met trapleuningen die qua stijl niet onderdoen voor de trap zelf. Van warm hout tot stoer staal met een zwarte coating: voor elke interieurstijl is er een bijpassende trapleuning. Ook de overweging waard: led-verlichting in de traptreden. Dat maakt de trap niet alleen veiliger om te gebruiken in het donker, het is bovenal erg sfeervol.

Val jij ook als een blok voor de look van natuursteen? Bekijk de volledige collectie van Upstairs Traprenovatie en geef ook jouw trap in no-time een luxe upgrade. 

nog meer: Samenwerking