WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Relaxen maar: dit zijn de populairste banken van dit voorjaar

De bank is steeds vaker dé eyecatcher in huis. Ook als het om de opstelling van de zithoek gaat, durven we steeds meer. Wij zetten vier blikvangers van deze lente op een rij.

In samenwerking met Eijerkamp

XL elementenbank

In aflevering 4 van Weer verliefd op je huis heeft stylist Marianne de ruimte groots aangepakt: ze creëerde een XL-opstelling in de zithoek met de elementenbank Vint van HKliving, helemaal volgens de laatste trends. Wij lichten deze en nog meer blikvangers van banken uit.

Relax: het eilandgevoel

Vaak zijn we geneigd om de bank tegen een muur of in een hoek te plaatsen. Maar dat kan ook anders: ga bijvoorbeeld voor een eiland-opstelling in de zithoek. Een elementenbank is hier heel geschikt voor. Creëer uit losse elementen een knus wooneiland in het midden van de ruimte. De elementenbank Loki van Studio Mik leent zich hier perfect voor. Zo kun je aan alle kanten heerlijk zitten: voor de televisie, in een rustige leeshoek, voor de haard of toch bij het raam. Ook fijn: wisselen van opstelling kan heel makkelijk met zo’n speelse elementenbank. Hoe meer verschillende elementen, hoe meer mogelijkheden.

Bank waar je u tegen zegt

Zoek je een bank met genoeg zit- én ligplekken voor het hele gezin, dan biedt een U-bank uitkomst. Daarmee bedoelen we een XXL-versie van de welbekende hoekbank, maar dan met aan beide kanten een lighoek. Dat zorgt voor een zee aan zitruimte waardoor niemand hoeft in te leveren op zitcomfort. Niet zo gek dus dat de U-bank razend populair is bij grote gezinnen, want op dit royale exemplaar kan iedereen heerlijk neerploffen. Hallo relaxte filmavond! Om tóch het ruimtelijke gevoel in de woonkamer te behouden is het slim om zitelementen af te wisselen met bijvoorbeeld een bijzettafel of elementen zonder rugleuning.

Lang leve ronde vormen

Organisch gevormde banken zijn speels en ideaal om de vaak rechthoekige, strakke lijnen in huis te doorbreken. Ontworpen met ronde vormen, afgeronde hoeken en soms zelfs een gebogen rugleuning oogt de organisch ontworpen bank zacht en vriendelijk in elk interieur. Ook de indeling van de woonkamer krijgt hierdoor meteen een speelse, uitnodigende look. Tip: laat de ronde vormen terugkomen in de rest van de meubels en accessoires. Denk aan een druppelvormig vloerkleed, een cirkelvormige lamp en ronde bijzettafels.

Pak het groots aan

Nog een manier om groot uit te pakken – in letterlijke zin – is met een opvallende oversized bank. Want zeg nou zelf: juist in turbulente tijden verlangen we naar comfort, geborgenheid én een dosis fun in huis. En hoe kan dat beter dan met een echte statementbank? Of je nu de voorkeur geeft aan een comfortabele, diepe loungebank met dubbele rij kussens of een riant exemplaar met bijna sculpturale vormen. The bigger, the better.

Ontdek alle bankentrends van 2022 online of in de acht gloednieuwe vtwonen Stijl Studio’s exclusief bij Eijerkamp in Zutphen en Veenendaal, en ga vooral even proefzitten. De interieurexperts helpen je graag bij het samenstellen van je nieuwe droombank.

nog meer: Samenwerking