WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Gezond eten wordt een makkie met deze tips en tools

Wie vindt het niet belangrijk om gezond te eten? In Weer verliefd op je huis zagen we hoe een goed ingerichte keuken eraan bij kan dragen. Wij selecteerden de beste keukenapparatuur en tips voor een gezonde levensstijl.

In samenwerking met BSH

Puur natuur: gezond eten wordt een makkie met deze tips en tools  - Bosch BSH

In aflevering 7 van Weer verliefd op je huis maakten we kennis met Hendrik Jan en Wanda, die na een nare gebeurtenis een frisse start wilden maken in hun twee-onder-een-kap in Woerden. Het stel houdt ontzettend van de natuur en woonde eerder op een boerderij. Daarom koos vtwonen stylist Liza Wassenaar een toepasselijk thema voor deze make-over: puur natuur.

Gezellig kookeiland

Het thema puur natuur zie je terug in de keuken, die door het gebruik van ruw, blank hout een landelijke look heeft. Hendrik Jan en Wanda zijn gek op koken, met verse producten die ze van het land halen. En samen koken is nóg gezelliger dankzij het nieuwe kookeiland. Deze is voorzien van een inductiekookplaat van Bosch, met geïntegreerde afzuiging. Zo blijft de keuken mooi strak en was er ruimte voor Liza om extra sfeer aan te brengen met drie terracottakleurige lampen.

Vers uit de stoomoven

In hun nieuwe keuken wilden Hendrik Jan en Wanda graag een stoomoven, om hun zelf geoogste groenten op een gezonde manier te bereiden. Koken met stoom is een eeuwenoude techniek uit Azië, die steeds populairder wordt. Liza rustte de keuken uit met een stoomoven van Bosch. De automatische stoomfunctie brengt precies de juiste hoeveelheid waterdamp in de ovenruimte. Zo worden de ingrediënten geleidelijk gegaard, zodat ze hun smaak én vitamines behouden. Heerlijk én gezond eten dus.

Puur natuur: gezond eten wordt een makkie met deze tips en tools  - Bosch BSH
Puur natuur: gezond eten wordt een makkie met deze tips en tools  - Bosch BSH

Groente in de hoofdrol

Gezond koken begint bij het kopen van de juiste ingrediënten. Veel groentes zijn heel decoratief, dus waarom zou je die niet in het zicht leggen? Liza vulde een mand met flespompoenen en artisjokken. Dat staat niet alleen stylish, het nodigt ook uit om lekker te kokkerellen. Mooi is ook om een bosje rode pepers op te hangen zodat deze aan de lucht kunnen drogen. Zo zie je in één oogopslag: dit is een keuken waar gekookt wordt. Met gezonde producten binnen handbereik.

Ook een upgrade nodig?

Liza zorgde ervoor dat de keuken echt een geheel is met de rest van het huis. Meerdere elementen in het nieuwe interieur van Hendrik Jan en Wanda hebben een zwart accent, zoals de kozijnen en de kastjes. Door te kiezen voor zwarte keukenapparatuur ontstaat eenheid. Kan jouw keuken ook een upgrade gebruiken? Bekijk meer stijlvolle keukenapparaten van Bosch. Een gezonde en duurzaam levensstijl was nog nooit zo makkelijk!

nog meer: Samenwerking