WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Plof maar neer: 4 banken die gezien mogen worden

Als het om banken gaat, doen we het liefst géén concessies. Want je wilt natuurlijk een exemplaar dat niet alleen heerlijk zit, maar er ook geweldig uitziet. Daarom speciaal geselecteerd: vier banken die zowel de plof- als de wauw-factor hebben.

In samenwerking met Eijerkamp

Plof maar neer: 4 banken die gezien mogen worden - Eijerkamp

In aflevering 7 van ‘Weer verliefd op je huis’ zagen we hoe Hendrik Jan en Wanda door de vtwonen Stijl Studio’s bij Eijerkamp liepen. Daar maakten ze kennis met de nieuwste woontrends en deden ze inspiratie op voor hun twee-onder-een-kap in Woerden. Wij lichten er vier bankentrends uit waar je dit najaar niet omheen kunt.

Plof maar neer: 4 banken die gezien mogen worden - Eijerkamp

S-vormige sfeermaker

Rechttoe-rechtaan banken zijn er al genoeg. En dus zijn verrassende ronde vormen meer dan welkom. In de vtwonen Stijl Studio Slow Living springt de S-vormige bank direct in het oog. Met zijn vloeiende, organische vormen en zachte kleurpalet van zand en offwhite straalt deze bank rust uit. Tel daar de aaibare stof bij op en je hebt dé bank om je lekker op terug te trekken met een goed boek of je favoriete serie. Door de S-vorm met leuningen aan weerszijden creëer je, ook in een smallere woonruimte, met gemak twee knusse zitgelegenheden.

Plof maar neer: 4 banken die gezien mogen worden - Eijerkamp

De ultieme plofbank

Voor Hendrik Jan en Wanda koost vtwonen stylist Liza een heerlijk comfortabele plofbank. Oftewel: een bank met een zachte, diepe zit. Eentje om lekker op te loungen na een lange werkdag of op een luie zondag. Heb je meer ruimte? Dan zijn twee royale plofbanken tegenover elkaar ook een goed idee, zoals gezien in de vtwonen Stijl Studio Country House. Deze zijn voorzien van losse rug- en zitkussens in een subtiel glanzende linnenlook stof. Dat maakt ze extra uitnodigend om urenlang op te relaxen. Haardvuur aan, voeten omhoog en lekker wegzakken in de zachte kussens… Dat wil toch iedereen?

4x nieuwe woonstijlen voor de herfst - Eijerkamp

Koninklijk kobalt

Niet bang om een statement te maken? Kies dan voor een bank in koninklijk kobalt. Deze trendkleur uit de jaren zeventig is weer helemaal terug. Zitbank Collar, gezien in de vtwonen Stijl Studio Marrakesh Mood, is een ware blikvanger met zijn matte kortharige velours van Kvadrat en royale zit- en rugkussens. En de naam? Collar betekent ‘kraag’ in het Engels en dat zegt iets over de manier waarop de kussens zijn geplaatst. Namelijk zodanig dat je heerlijk onderuit kunt zakken.

4x nieuwe woonstijlen voor de herfst - Eijerkamp

Ronde elementenbank

Nog zo’n fraaie bank met ronde vormen is de elementenbank. Uitgevoerd in een warmroze stof, zorgt deze modulaire bank voor een flinke dosis sfeer in de vtwonen Stijl Studio Colourful Factory. Het leuke van deze bank is dat je ‘m helemaal zelf kunt samenstellen met – de naam zegt het al – verschillende losse elementen. Handig is om de bank zó op te stellen dat je aan alle kanten kunt zitten: voor de televisie, in een rustige leeshoek en in verbinding met de eethoek en keuken. Zo creëer je het perfecte wooneiland. Uitgekeken op je huidige opstelling? Dan verander je ‘m net zo makkelijk weer.

Toe aan een nieuwe bank die er echt uitspringt in je interieur? Ontdek alle bankentrends in de 8 gloednieuwe vtwonen Stijl Studio’s die exclusief te zien zijn bij Eijerkamp in Zutphen en Veenendaal of op de website.

nog meer: Samenwerking