Nieuw bed? Check eerst deze feiten & fabels

Boxspring Ostland (elektrisch) van Totaalbed Beeld bron: vtwonen branded content 2021 Totaalbed
Beeld bron: vtwonen branded content 2021 Totaalbed

Wist je dat je maar liefst een derde van je leven doorbrengt in bed? Je kunt dus wel stellen dat investeren in een goed bed geen overbodige luxe is. Zo word je niet alleen uitgerust wakker, maar voorkom je ook eventuele rugklachten. Een aankoop om goed over na te denken dus, want wat voor de één een heerlijk bed is, kan de ander juist een plafonddienst bezorgen.

Lees verder onder de advertentie

In samenwerking met Totaalbed

Goed, maar hoe zorg je nu dat je het juiste bed koopt? Met deze feiten en fabels op een rij wordt de kans op een miskoop minimaal en kom je goed beslagen ten ijs.

FEIT – Ga nooit moe shoppen

Regel nummer één: ga nooit shoppen voor een bed als je moe bent. Dan ligt namelijk elk bed heerlijk. Heb je een partner? Ga dan altijd samen. Dan kunnen jullie meteen ervaren of een bed ruim genoeg is om allebei lekker te liggen.

FABEL – Een matras moet een match zijn voor jullie beiden

Lepeltje-lepeltje op hetzelfde matras kunnen liggen klinkt gezellig, maar is niet altijd een succes. Die vlieger gaat alleen op als jullie beiden even lang zijn en hetzelfde postuur hebben. Is dit niet het geval en verschillen jullie posturen best veel van elkaar? Mogelijk hebben jullie dan allebei een eigen matras nodig. Ongezellig? Nee hoor. Met een topper eroverheen slapen jullie nóg comfortabeler en ontstaat er geen gleuf in het midden. Wat ook kan helpen is een zogenaamde liefdesbrug. Dit zorgt er ook voor dat de gleuf tussen twee losse matrassen verdwijnt.

Lees verder onder de advertentie
Boxspring Sundfall van Totaalbed Beeld

FABEL – Dikker is beter

Je kunt beter voor een dunner matras gaan gemaakt van zwaar en natuurlijk materiaal dan voor een dik matras dat voornamelijk bestaat uit lucht en dons. Dons wordt voornamelijk gebruikt voor hoofdkussens. In een dik matras geeft dit materiaal vooral de illusie van comfort.

FABEL – Een bed koop je in een uur

Bedenk dat een bed je nachten kan maken of breken. Belangrijk dus om de tijd te nemen voor het kopen van een bed. Ga naar een specialist, zoals Totaalbed. Deze slaapspecialist helpt je bij het maken van de beste keuze. Wel zo fijn, want het aanbod is behoorlijk ruim. Zo kun je de boxsprings zelf samenstellen in alle denkbare combinaties en dat levert tal van mogelijkheden op.

beeld vtwonen Beeld bron: vtwonen branded content 2021 Totaalbed
Beeld bron: vtwonen branded content 2021 Totaalbed
Lees verder onder de advertentie

FEIT – Meten is weten

Vooraf de exacte afmetingen van de slaapkamer weten, scheelt achteraf een hoop gedoe. Veel stellen slapen het liefst in een zo groot mogelijk bed, maar als dat betekent dat je over je partner moet klauteren om uit bed te stappen is zo’n kingsize exemplaar minder ideaal. Bedenk ook van tevoren of je een hoofdbord wil, of er ruimte naast het bed moet zijn voor een nachtkastje en waar eventuele stopcontacten zitten. Door dit van tevoren uit te zoeken, kun je in de winkel een gerichtere keuze maken.

FABEL – Stevig is altijd goed

Een (te) stevig bed geeft weerstand in plaats van dat het zich aanpast aan de natuurlijke vorm van de rug. Daardoor moet het lichaam zich constant aanpassen – soms wel zestig tot tachtig keer per nacht. Veel mensen slapen op een matras dat qua stevigheid niet bij ze past. Daarom loont het om onder begeleiding van een slaapspecialist in de winkel verschillende matrassen uit te proberen.

LEES OOK
Met deze 5 tips krijgt de slaapkamer de uitstraling van een boetiekhotel

FEIT – Doe research

Dat een bed lekker ligt is natuurlijk het belangrijkst, maar het oog wil ook wat. Verzamel een aantal foto’s van slaapkamers die je aanspreken en bedenk waarom je die mooi vindt. Zit ’m dat in een houten ledikant, een bijzonder hoofdbord of juist het minimalistische ontwerp? Zo voorkom je dat je overweldigd raakt door het aanbod en alle opties.

Lees verder onder de advertentie

Slaap lekker!

Knoop doorgehakt? Bij Totaalbed volgen er dan negentig nachten thuis proefslapen. Als dat bevalt, ben je de eigenaar van een bed dat jarenlang meegaat. Ook fijn: Totaalbed bezorgt en monteert gratis, produceert Europees en hanteert scherpe prijzen. Alleen ’s ochtends uit zo’n heerlijk bed stappen, wordt dan nog wel een dingetje…

Bron: In samenwerking met Totaalbed

Lees verder onder de advertentie