WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

New kid in town: raamdecoratie van petflessen (en nog mooi ook)

Wie zegt dat duurzaam en stijlvol niet samengaan, kent de raamdecoratie uit de vtwonen collectie nog niet. Deze gordijnen zijn gemaakt van gerecyclede petflessen en brengen elk raam tot leven.

In samenwerking met Trendiy

Van fles naar gordijn

Plastic frisdrankflessen moeten aan hoge kwaliteits- en veiligheidseisen voldoen en zijn daarom heel geschikt om te recyclen tot mooie rolgordijnstoffen. Hoe dat gaat? De verzamelde petflessen worden eerst gesorteerd, gemalen, gewassen en gesmolten tot plastic snippers. Daarna begint het leukste werk en wordt het gerecyclede plastic gesponnen tot een draad waarvan de gordijnstoffen geweven worden. Van lichtdoorlatend op je thuiskantoor tot verduisterend in de slaapkamer: met de rolgordijnen uit de nieuwe vtwonen collectie kun je thuiskomen!

Happy hout

Hout heeft een natuurlijk aura, maar lang niet alle houtsoorten zijn duurzaam. Aan geperst hout worden tijdens het productieproces bijvoorbeeld schadelijke en giftige materialen toegevoegd. Ga in plaats daarvan voor massieve houtsoorten en let op keurmerken. De houten jaloezieën uit de standaard maten collectie zijn allemaal gemaakt met Europees FSC gecertificeerd hout en hang je dus met een goed gevoel op.

Van Europese bodem

Om de ecologische footprint zo klein mogelijk te houden én om de lokale economie te stimuleren, worden alle rolgordijnen en plissé gordijnen in Europa geproduceerd, in Polen om precies te zijn. Naast goed voor het milieu, betekent dicht(er) bij huis produceren ook snellere levertijden. Ga je voor een standaardmaat of laat je je nieuwe plisségordijnen – verkrijgbaar in prachtige natuurtinten! – op maat maken?

Isolatie on point

Wist je dat gordijnen naast een decoratieve en verduisterende functie ook kampioen isoleren zijn? In de zomer zorgt gesloten raambekleding voor verkoeling (waardoor de airco niet maximaal hoeft te draaien), in de winter houden gordijnen de warmte juist vast (en kan de verwarming een paar graden lager). Geldbesparend en superduurzaam!

nog meer: Samenwerking