WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Met deze tips blijft de keuken áltijd opgeruimd

Voordat je naar bed gaat ’s avonds, is de keuken vaak keurig op orde. Maar na het ontbijt is het weer een bende. Hoe fijn zou het zijn als de boel altijd netjes is? Met deze praktische tips gaat dat vast lukken. Fijne bijkomstigheid: het zorgt voor rust in je hoofd.

In samenwerking met Bosch Huishoudapparaten

Met deze tips blijft de keuken áltijd opgeruimd

Gezocht: slim opbergsysteem

De keuken is een van de meest intensief gebruikte ruimtes in huis. Tenminste, voor wie regelmatig in de pannen roert. Dat betekent dat er binnen een mum van tijd overal vieze bakjes, zakjes, borden, pannen, lepels, kruiden en restjes liggen. Gezellig is anders. Maar het opruimen wordt leuker met een slim opbergsysteem. Dan ís er zelfs een kans dat orde scheppen je hobby wordt.

Soort bij soort

Wie haastig de vaatwasser uitruimt, zet alles al gauw lukraak terug in de kast. Als je elke categorie een eigen plek geeft, maak je het jezelf makkelijker. Bijvoorbeeld de borden opgestapeld bij elkaar, pannen bij pannen, steelpannen bij steelpannen. Houdbaar broodbeleg altijd op dezelfde plank, liefst op een dienblad. Dat zet je ’s ochtends in z’n geheel op tafel. Hetzelfde geldt voor kruidenpotjes. Heb je een open keuken, dan geniet je extra van een opgeruimd uitzicht. Net als bewoners Stefan en Lindie in aflevering 4 van ‘Weer verliefd op je huis’.

Don’t stop me now

Ruim de hele dag door op. Klinkt niet aantrekkelijk, maar het werkt wél. Steeds een beetje is namelijk prettiger dan een enorme berg aan het einde van de dag. Zeker nu we veel thuis zijn. Klaar met het ontbijt? Zet mokken en kommen meteen in de vaatwasser. Dit exemplaar van Bosch heeft een ExtraDry programma. Wat dat precies inhoudt? Plastic komt droog uit de vaatwasser. Stel je eens voor hoe handig zo’n functie is voor babyflessen of kinderservies… Leer jezelf ook aan om items die niet in de vaatwasser mogen, meteen af te wassen. Doe hetzelfde na elke maaltijd. Niets vervelender dan een uitpuilende gootsteen en een vol aanrecht.

Puntjes op de i

Regelmatig een doekje over het fornuis halen, is geen overbodige luxe. Met een inductiekookplaat van bijvoorbeeld Bosch is dat gelukkig zo gedaan. Zo’n plaat is ingebouwd en glad, en supermakkelijk schoon te houden. En heb je iets gebakken in de oven? Laat het bakpapier niet liggen, maar haal het meteen weg, idem dito voor kruimels en spetters. Zo begin je een volgende bakbeurt met een oven die spic en span is. Fijn aan de oven van Bosch is dat hij zichzelf grotendeels reinigt. Het reinigingsprogramma van de oven maakt gebruik van pyrolyse. Deze verwarmt de aanwezige etensresten tot wel 480 °C. Het enige wat overblijft is een hoopje as, wat je met een stuk keukenpapier zó wegveegt. Het resultaat: schone handen en chemische producten blijven mooi in de kast staan.

De kunst van sorteren

Overzicht en ruimte creëer je in een keuken al snel door alles wat van hetzelfde formaat is, bij elkaar te zetten of leggen. Of het nu om glaswerk gaat, om schalen of bestek. Het zorgt meteen voor overzicht en is niet moeilijk om bij te houden. Kleine moeite, groot plezier.

Met deze tips blijft de keuken áltijd opgeruimd
Met deze tips blijft de keuken áltijd opgeruimd

Met stip op één

Denk na over welke keukenapparaten- en spullen tot je favorieten behoren. Is de keukenmachine je beste vriend? Dan verdient-ie een ereplek op het aanrecht, zeker als het zo’n knapperd is als de MyMum van Bosch. Extra leuk: dit exemplaar is in maar liefst 81 kleurcombinaties verkrijgbaar. Zo zit er altijd een tussen die perfect matcht met je keuken. Pas de in-het-zicht regel alléén toe bij spullen die je elke dag gebruikt. De rest mag netjes in de kast.

Ook zin in opgeruimd?

Met de inbouwapparatuur van bosch-home.com ziet de keuken er altijd netjes uit. Mooie apparatuur van goede kwaliteit, die ook nog eens makkelijk te reinigen is blijft immers lang mooi – en er daarmee als nieuw uitzien.

nog meer: Samenwerking