WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Met deze 5 tips krijgt de slaapkamer de uitstraling van een boetiekhotel

Een fijne hotelkamer voelt als thuis, maar dan beter. Een wolk van een bed, zijdezachte kussens, sfeervolle verlichting… Daar steekt die eigen slaapkamer bij thuiskomst toch een beetje schril bij af. Draai het eens om en verander met een paar kleine dingen de slaapkamer in een luxe plek om in weg te dromen, als in een boetiekhotel.

In samenwerking met Totaalbed

Boxspring Nightline

1. Kleed het bed aan

Praktische types zuchten nu misschien dat het zo’n gedoe is: elke ochtend en avond die kussens opkloppen. Maar drapeer een paar decoratieve kussens bovenop de slaapkussens en zie het verschil die een paar seconden extra werk waard is. Kies voor uitgesproken kussens met een accentkleur en werk met verschillende texturen om het geheel spannender te maken. De kussens vormen het focuspunt van de slaapkamer. Maak af met een sprei aan het voeteneind in bijvoorbeeld rijk velours of rustiek linnen et voilà: een slaapkamer als in een boetiekhotel.

2. Een wolk van een bed

Het eerste wat je doet na het inchecken: een snoekduik nemen in het hotelbed. Logisch, want een goed bed is de belangrijkste voorwaarde van een fijne hotelkamer. Doodzonde eigenlijk om alleen tijdens weekendjes weg in zo’n lekker bed te slapen. Investeer ook de andere 363 dagen van het jaar in een goede nachtrust door een bed aan te schaffen dat compleet is afgesteld op je eigen wensen. Van het hoofdbord tot aan de kleur en van het matras tot de pootjes: bij Totaalbed kun je een boxspring volledig zelf samenstellen. Een adviseur helpt graag met een persoonlijk slaapadvies.

Boxspring Dramman

3. Upgrade de lampenkap

Wisselen van lampenkap geeft de slaapkamer de uitstraling van een boetiekhotel zonder dat het meteen de wereld hoeft te kosten. Ga voor een uitgesproken variant en zoek een kap in een diepe kleur of met een bijzondere print. Een lampenkap die net een slag groter is dan normaal geeft de slaapkamer van extra grandeur.

4. Cureer de prullen

Een hotelkamer voelt mede zo luxueus doordat alledaagse spullen ontbreken. Geen stapels kleren over stoelen, geen wirwar aan oplaadkabels en geen rondslingerende sokken. De slaapkamer is bij uitstek een plek om zo opgeruimd mogelijk te houden, maar: een beetje rommel mag best. Een aangekleed nachtkastje met bijvoorbeeld een boek, een ingelijste print of een ander mooi object maakt een slaapkamer warm en persoonlijk (mits dat object niet een fles lenzenvloeistof is…). Werk minder mooie maar noodzakelijke spullen uit het zicht in rotan manden, een mooie dekenkist of dozen onder het bed.

Boxspring Sundfall

5. Creëer een fijne leeshoek

Hoewel een slaapkamer hoofdzakelijk is om te slapen, is het zonde om ‘m niet in te richten als een volwaardige leefruimte. Door de inrichting van de slaapkamer net zo veel aandacht te geven als de woonkamer voelt het vanzelf huiselijker. Verhuis bijvoorbeeld een stoel waar zelden iemand in zit naar de slaapkamer en zet er een bijzettafel naast om een leeshoek te maken. Afgemaakt met een zacht kleed en sfeerverlichting wordt de slaapkamer een plek om even te ontsnappen aan de waan van de dag. Net als op een hotelkamer.

Da’s pas service

Totaalbed bezorgt een nieuw bed niet alleen snel en gratis, maar zet ’m ook meteen in elkaar. Ligt het nieuwe matras toch niet zo hotelwaardig als gehoopt? Geen nood: je mag 90 dagen proefslapen. De roomservice moet je zelf regelen, maar uitchecken hoeft gelukkig nooit.

nog meer: Samenwerking