WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Met deze 4 tips ruikt het altijd fris in de badkamer en het toilet

Geur speelt een belangrijke rol in ons dagelijks leven – en zeker als het gaat om ons eigen huis. Een fris ruikende badkamer of toilet begint met het voorkómen van vervelende geuren. Wij geven 4 handige tips, variërend van simpele trucs tot slimme innovaties.

In samenwerking met Geberit

Geberit-wvojh-afl11-2
Geberit-wvojh-afl11-3

Goed ventileren

Een fris ruikende badkamer begint – uiteraard – met frisse lucht. Zet dus regelmatig even het raam open, zeker na het douchen of een toiletbezoek. Vergeet ook niet om al tijdens het douchen of badderen het ventilatiesysteem aan te zetten. Ook belangrijk: laat natte handdoeken eerst drogen voordat ze in de wasmand belanden. Staat de wasmachine in de badkamer? Dan is het aan te raden om na elke wasbeurt de deur van de wasmachine open te laten staan. Dit voorkomt een muffe lucht in de wasmachine, die zich uiteindelijk in de badkamer verspreidt.

Slimme innovatie: het stankvrije toilet

Niets zo vervelend als vieze geuren op het toilet. Gelukkig is daar wat aan te doen. Stylist Fietje Bruijn koos in aflevering 11 van ‘Weer verliefd op je huis’ voor de Geberit DuoFresh module. Een geurzuiveringssysteem dat vervelende geuren neutraliseert en fris de ruimte inblaast. Geniale uitvinding! Zo blijft het toilet van het gezin uit Haarlem continu fris ruiken. Een kleine aanpassing waar geen verbouwing voor nodig is. En dankzij de ruime keuze uit verschillende bedieningsplaten, is er altijd wel één die perfect past bij de stijl van de badkamer of het toilet.

Geurstokjes voor het spa-gevoel

Waar luchtverfrissers stank tijdelijk maskeren en open ramen voor kou zorgen, doet de DuoFresh module van Geberit zijn werk zonder ongewenste bijeffecten. Maar natuurlijk houdt niets ons tegen om daarnaast ook nog geurstokjes neer te zetten in de badkamer of wc. Dat staat mooi en creëert een instant spa-gevoel. Het voordeel van geurstokjes ten opzichte van een geurkaars is dat je er altijd plezier van hebt. 

Geberit-wvojh-afl11-1

Regelmatig poetsen

Tot slot is het natuurlijk belangrijk om de badkamer en het kleinste kamertje schoon te houden, dat spreekt voor zich. Het beste is om hiervoor een krachtig schoonmaakmiddel te gebruiken. Schoonmaakazijn is bijvoorbeeld heel geschikt, of maak een sopje van heet water en biotex. Kalkaanslag in de wc is het beste te verwijderen met een mengsel van zuiveringszout en schoonmaakazijn. Uurtje laten inweken, goed naschrobben en voilà: de wc blinkt weer als nieuw. Zeg maar dáááág tegen een stinkend toilet.

Ook afrekenen met nare geuren in de badkamer of op het toilet?

Met de DuoFresh module van badkamerspecialist Geberit kun je het toilet altijd met een gerust hart achterlaten voor de volgende gebruiker. En de installatie? Die is super eenvoudig. Een verbouwing is in veel gevallen niet nodig. Kijk op geberit.nl.

nog meer: Samenwerking