WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Let’s get cozy: 4 tips voor een geborgen interieur

Omdat het buiten steeds kouder wordt, is het najaar hét moment om binnen optimaal te genieten. De dekens mogen weer uit de kast, de gordijnen gaan vroeger dicht en de kaarsen gezellig aan. Maar het kan nog knussers. Met deze tips creëer je een warme en geborgen sfeer in het interieur.

In samenwerking met Piet Klerkx

Zacht & comfy

Zachte, aaibare stoffen zorgen direct voor een warme en gezellige sfeer. Een poef in teddystof of een velvet bank? Daar wil je direct met een goed boek in weg kruipen, om er voorlopig niet meer vanaf te komen als de regen buiten met bakken uit de hemel valt. Ook gordijnen in rijke stoffen als velours geven die cozy vibe. Net als eetstoelen van bouclé. En dan urenlang tafelen met vrienden… ja graag!

Patroontje hier, patroontje daar

Patronen zijn een belangrijk element voor een knus interieur. Door patronen toe te voegen wordt de woonkamer direct minder kil en clean én geef je de ruimte karakter. Patronen kunnen op allerlei manieren terugkomen: van in het behang tot op het tapijt. Liever een minder rigoureuze aanpak? Kussens met een patroon of accessoires zoals een lampenkap kunnen ook echte eyecatchers zijn en nét dat beetje geborgenheid geven die de kamer nodig heeft.

Niet te strak

Een strak en modern interieur kan ontzettend mooi zijn, maar hoe creëer je hier warmte en geborgenheid in? Simpel: voeg organische vormen toe. Steeds vaker zien we banken en stoelen in rondere vormen en ook tafels zijn allang niet meer alleen maar rechthoekig. Houd je het liever klein? Kies dan voor accessoires als kandelaars en vazen met organische vormen. Kleine moeite, groots effect.

Buiten naar binnen halen

Ten slotte wordt warmte uiteraard gecreëerd met de juiste kleuren. Zachte aardetinten zorgen voor een rustige, maar knusse sfeer. Mosgroen, bruin, taupe, antraciet: voor een cozy woon- of slaapkamer halen we het hele bos aan kleuren in huis.

Van een huis naar een thuis

Een woning waarin je je écht geborgen en thuis voelt dit najaar: bij Piet Klerkx hebben ze al meer dan negentig jaar liefde voor wonen en weten ze van elk interieur een warme, fijne plek te maken. Met de allernieuwste collecties is oktober dé maand om hier inspiratie te zoeken. Kom je er niet uit? De medewerkers in een van de Piet Klerkx-winkels helpen graag met advies.

nog meer: Samenwerking