WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Lentefris: zo geef je elke ruimte in huis een eigen geur

Nu de boel buiten volop in bloei staat, is het hoog tijd om ook binnen een frisse voorjaarswind te laten waaien. Met deze tips zijn alle ruimtes in huis in no time lentefris.

In samenwerking met Etos

Weg muffe geurtjes

Tijdens de winter is het volop cocoonen. Gordijnen dicht, kaarsen aan en met een dekentje op de bank. De lente is dan ook hét moment om de woonkamer eens goed te laten luchten en de wasmachine aan het werk te zetten. Fleecedekens, kussenhoezen, maar ook de gordijnen hebben baat bij een wasbeurt. Pak ook de meubels en vloer met stevig stofzuigen en dweilen aan. Weg muffe geurtjes en stofnesten, hallo frisse lentegeur.

Elke ruimte een geur

Niets fijner dan thuiskomen in een schoon huis dat heerlijk ruikt. Voor een écht fris huis zijn de Home & Body-producten van Etos Embrace een uitkomst. Die geven elke ruimte thuis een unieke, eigen geur. Ga in de woonkamer bijvoorbeeld voor de Embrace Slow Sunday-geurstokjes en je ruikt altijd een subtiele, kruidige geur. Dat geeft steeds het gevoel van een lome lentemiddag in de warme zon.

Lekker luchtig

Fris, frisser, frist: in die laatste categorie hoort beddengoed dat buiten gedroogd is. Hang het in de ochtend buiten, als de zon nog niet te hard straalt – felle zon kan stoffen namelijk verbleken. Maak meteen van de gelegenheid gebruik om het matras in de slaapkamer te keren en zet de ramen open, zodat het bed goed kan luchten. De frisse lucht bevordert het drooghouden van het matras en dekbed waardoor huisstofmijt en schimmels minder kans krijgen zich te nestelen. Geef je slaapkamer een extra frisse boost met de Embrace Forest Awakening-kaars, die zorgt voor een diepe houtachtige geur. Doe je ogen dicht en je ligt voor je gevoel op het verse mos, tussen het lentegroen. Da’s pas ontspannen.

O zo clean

Het aanrechtblad, de kookplaat en de gootsteen in de keuken: die zijn meestal wel schoon. Maar voor een echt schone keuken vragen de oven, afzuigkap en bovenkant van de kastjes ook om een grondige reiniging. Voor het schoonmaken van de keuken vul je een plantenspuit met water en schoonmaakazijn en ga je de vette oppervlakken te lijf. Slim: leg na het schoonmaken, als het oppervlak droog is, kranten op de bovenste kastjes. Zo voorkom je het aanhechten van vet. Daarna ruikt ook deze ruimte weer als nieuw. Zet de Embrace Flower Market-handzeep bij de wasbak voor een heerlijke bloemengeur en waan je tijdens het handen wassen op de bloemenmarkt op een lentedag.

Fris & fruitig

Wil je de badkamer blinkend schoon krijgen? Ook de strijd met kalk ga je aan met een mengsel van water en schoonmaakazijn. Spray dit van plafond tot vloer en langs alle randen van het sanitair. Op die manier krijgt vuil geen kans meer om zich te hechten. Handig! Geef ook de douchewand een goede schrobbeurt, net als de voegen tussen de tegels. In zo’n schone badkamer geniet je nog meer van een ontspannen douche met de Embrace Mediterranean Crush-foaming shower gel. Die geeft een fluweelachtig gevoel en heeft de frisse geur van vers geplukte citrusvruchten; net als bij een luxe spa aan de middellandse zee.

Kies jouw geur

Ook elke ruimte een eigen geur geven? De nieuwe Home & Body-lijn Embrace van Etos bestaat uit vier heerlijke geuren waarmee je van je huis een thuis maakt. 

Ga voor de kaarsen, geurstokjes, room spray, shower scrub, shower gel, handcrème of handzeep. Stuk voor stuk komen ze in een stijlvol én duurzaam jasje. Fijn voor jezelf, maar ook ook leuk om te geven.

Etos Embrace producten Slow Sunday

nog meer: Samenwerking