WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kunstig kleurpalet: zo geef je de woonkamer een artistiek tintje

Een huis vol kunst, dat inspireert. In Weer verliefd op je huis zien we hoe je de woonkamer een artistiek tintje geeft. Van een art wall tot kleurrijke kussens en zelfs de tv blend helemaal in. Ga je voor romantische Monet-tinten of stoere Van Gogh-kleuren?

In samenwerking met Samsung The Frame

Als je van kleur en kunst houdt, is wit op de muur vaak té wit. In aflevering 3 van Weer verliefd op je huis werkt vtwonen-stylist Marianne daarom met kleurvlakken die elkaar versterken. Van lavendelblauw tot geel: geen muur blijft wit in Schagen. Daarnaast maakt ze van de langste wand in de woonkamer echt een statement. Niet alleen qua kleur, maar ook met een art wall. Zo brengt ze de uiteenlopende woonstijlen van Judith en Clarissa bij elkaar.

Kunst of tv? Allebei!

In een artistiek interieur zie je natuurlijk liever kunst aan de muur, dan een grote tv die de aandacht opeist. Maar ja, een fijn scherm is ook wat waard. Marianne kiest daarom voor The Frame van Samsung, een televisie die als een kunstwerk opgaat in het interieur. Staat de tv aan? Dan geniet je van 4K QLED-beeldkwaliteit. Staat de tv uit, dan toont hij een kunstwerk naar keuze uit het aanbod van ruim 1.600 beschikbare kunstwerken in de Art Store (goed om te weten: voor de volledige Art Store is een apart abonnement vereist).

Monet aan de muur

Marianne gaat in Schagen voor een dromerig landschap van Claude Monet, dat perfect past bij de lila muur. Natuurlijk is het fijn als het ‘kunstwerk’ er zo echt mogelijk uitziet. Goed nieuws is dat The Frame sinds dit jaar een matte display heeft gekregen. En dat betekent: een vermindering van de storende reflecties van de zon of een lamp die in het scherm schijnt. Yes, hierdoor ziet het kunstwerk er nóg realistischer uit als de tv uitstaat.

Stoere sterrennacht

Ook fijn: de minimalistische schilderijlijst van The Frame is te personaliseren in een kleur naar keuze. Marianne voorziet de ‘Monet’ van een hardroze lijst – een special edition geïnspireerd op het kleurpalet van de meester zelf. Uit diezelfde serie zijn nog meer speciale edities verkrijgbaar in kunstenaars-kleuren. Wat dacht je van stoere Vincent van Gogh-kleuren? Perfect voor een mysterieus en contrastrijk interieur.

Opvallen? Doen!

Maak de stijl net als Marianne af met opvallende accessoires en kussens op de bank. Wees niet bang voor contrast, dit getuigt juist van lef en geeft karakter. Zo zorgt een glanzend roze bijzettafel voor nét dat kleuraccent dat eruit springt. En een kussen met een felblauw kleurvlak – een tint die terugkomt op de muur – staat geweldig op een groenfluwelen bank. Haal de kunstenaar in je naar boven en speel met kleur.

Van welk kunstwerk gaat jouw hart sneller kloppen? Ga voor jouw ideale combinatie van
kunstbeleving en beeldkwaliteit met The Frame.

nog meer: Samenwerking