WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Je huis groter laten lijken? Zo pak je dat aan

Nu we weer meer tijd binnen spenderen, droom je misschien wel van net wat meer ruimte in huis. Met deze slimme tips en tricks laat je je woning groter lijken dan die daadwerkelijk is, zonder meteen wekenlang te moeten klussen. Kijk, da’s handig!

In samenwerking met Velux

1. Kies voor lichte kleuren

Lichte kleuren reflecteren het daglicht waardoor een ruimte al snel groter lijkt. Kies dus voor witte, lichte, frisse tinten op de muren. O, en vergeet ook de vloer niet. Ook een lichte vloer weerkaatst daglicht waardoor je huis optisch groter oogt.

2. Laat het daglicht naar binnen

Niet alleen fijn voor je gemoedsrust en belangrijk voor je gezondheid, maar meer daglicht in huis halen is by far de beste manier om je huis groter te laten lijken. Een dakraam kan een wereld van verschil maken. Zo zorg je dat er elk moment van de dag extra licht naar binnen valt en verspreidt het licht zich door de hele ruimte. En mooi meegenomen: zo’n dakraam zorgt ook meteen voor frisse lucht. Hallo, extra stukje wooncomfort.

3. Leg de vloer slim neer

Heb je een kleine, ondiepe woonkamer? Leg je laminaat of houten vloer dan altijd in de lengte. Hierdoor lijkt de ruimte dieper. Heb je een huis met smalle kamers? Leg de vloer dan in de breedte neer om ‘m groter te laten ogen. Je kunt overigens ook voor een gietvloer of naadloze vloer gaan om een optisch grotere ruimte te creëren.

4. Gebruik de muren optimaal

Hang planken op, monteer smalle, maar hoge wandkasten of opbergmeubels aan de muren. Staat niet alleen mooi, maar je kunt meteen flink wat boeken, accessoires, planten, speelgoed of servies kwijt. Spullen die je anders misschien wel in een kast op de grond had gezet, scheelt direct flink wat ruimte. Hang de wandkasten aan de muur of kies voor kasten met dunne poten, zodat het lijkt alsof ze zweven in de kamer.

5. Zoek het hogerop

Waar het op zolder toch al snel donker en benauwend kan zijn, kan ook hier een dakraam een uitkomst bieden. Benut bijvoorbeeld het hele dak door te kiezen voor gekoppelde dakramen. Zo haal je direct een enorme bak aan natuurlijk licht naar binnen. De zolder lijkt zo niet alleen groter en ruimer, maar heeft ook een totaal ander karakter gekregen. Warmer, open en helder. Op deze manier wordt de zolder een fijne lichte plek waar je gezellige hoekjes of een logeerplek van kunt maken.

Tips en tricks hoe je jouw huis optisch groter kunt laten lijken en meteen meer daglicht naar binnen halen? Kijk dan op de site van Velux voor meer inspiratie en bekijk wat een verschil een dakraam kan maken in jouw woning.

nog meer: Samenwerking