WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Smart home: in 5 stappen naar een slimmer, comfortabeler én duurzamer huis

Thuiskomen in een warm huis, niet meer opstaan om de verlichting of temperatuur te regelen en even vanaf de bank de zonwering sluiten. Klinkt ideaal toch? Ontdek hoe je in 5 praktische stappen je huis verduurzaamt en in een smart home omtovert – en dan óók nog op een leuke manier!

In samenwerking met Gira

1. Goede wifiverbinding

Het hart van een smart home is zonder twijfel het wifinetwerk. Want hoe meer technologie je in huis haalt, hoe hoger de internetsnelheid die je nodig hebt. Dit zorgt er namelijk voor dat alle apparaten goed met elkaar communiceren. Zorg dus voor een veilige, sterke en stabiele wifiverbinding overal in huis, daarmee zet je een onmisbare eerste stap naar jouw ultieme smart home. Klaar voor de transformatie!

2. Slimme schakelaars

Stel je voor: het licht springt vanzelf aan wanneer je de slaapkamer inloopt en schakelt automatisch uit als je de ruimte verlaat. De jaloezieën en rolluiken openen vanzelf bij zonsopkomst en sluiten als het donker wordt. Slimme schakelaars, zoals het Gira System 55, maken het leven leuker. Zeker als er ook nog eens een ruime keuze is aan materialen, kleuren en designs. Zo is de Gira Automatic-schakelaar erg handig in doorgangsruimtes zoals de gang of het trappenhuis. Bovendien werkt hij energiebesparend.

3. Digitale assistent

Het wordt steeds normaler om je smart home te bedienen met een digitale assistent. Dit kan zowel een functie zijn op je telefoon als een slimme speaker. Je kunt de digitale assistent allerlei dingen vragen via spraakbesturing. Bijvoorbeeld: wat voor weer wordt het morgen? Of: wie is de president van Mexico? Je kunt hiermee ook de tv of je favoriete streamingservices aansturen en zelfs de robotstofzuiger of espressomachine aan het werk zetten. Dat is nog eens luxe wakker worden!

4. Ingebouwde thermostaat

Ook thermostaten worden steeds slimmer: zo is de ene versie zelflerend en kan de ander verschillende kamers individueel verwarmen, de sfeerverlichting in huis te regelen en communiceren met de rookmelders. Zoek je naar een alles-in-een-systeem? De Gira tastsensor beschikt over een ingebouwde thermostaat. Met één druk op de knop kun je hiermee het licht inschakelen en dimmen, de jaloezieën optrekken en neerlaten, de temperatuur regelen en nog veel meer.

5. Muziek uit de muur

Luister je graag naar de radio, maar zoek je nog een strategische plek in huis? De Gira inbouwradio RDS zit gewoon in de wand, net zoals lichtschakelaars en wandcontactdozen. Geen storende kabels dus, maar wél een zuiver geluid – en het bespaart ook nog eens ruimte. Bovendien kun je de functionaliteit van de radio uitbreiden, bijvoorbeeld door de badkamerverlichting erop aan te sluiten. Tegelijk met het licht schakelt dan automatisch ook de radio aan als jij ’s ochtends de badkamer instapt!

Alle producten in het echt zien en ervaren? Ga dan eens langs bij het Gira Experience Center in Veenendaal. Liever vanuit je luie stoel op ontdekkingstocht? Kijk dan rond in de virtuele showroom van Gira.


nog meer: Samenwerking