WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

In 4 stappen naar de ideale keuken

Verhuis- of verbouwplannen waarbij je ook de keuken een upgrade wilt geven? Dan is dit hét moment om een keuken samen te stellen die helemaal past bij jouw leefsituatie én woonwensen. Met deze vier stappen stel jij in een handomdraai de ideale keuken samen.  

In samenwerking met Bruynzeel Keukens

Stap 1: Bepaal waaraan de keuken moet voldoen  

Hoe ziet de ruimte waarin de keuken komt eruit? Wat zijn de afmetingen en welke keukenopstelling past hierbij? Bepaal ook hoeveel opbergruimte (lades en kasten) de keuken nodig heeft en welke apparaten (kookplaat, oven, afzuigkap, vaatwasser, koelkast, vriezer) echt een must zijn. Ook handig: bedenk van tevoren of de keuken vooral een plek is om te koken of dat je hier ook wilt werken, eten en leven. Stel vooraf een lijst op met voorwaarden waaraan de ideale keuken moet voldoen. En niet onbelangrijk: kijk alvast naar het beschikbare budget en probeer daar niet overheen te gaan. Zo sluit het keukenontwerp straks het best aan bij jouw wensen.

Stap 2: Ontdek verschillende keukenstijlen

Kijk voor de aanschaf van een nieuwe keuken ook eens naar je favoriete woonstijl. Welk interieur spreekt je aan en welke niet? Op basis van jouw favoriet kun je zoeken naar keukentrends. Bij Bruynzeel Keukens vind je een uitgebreide collectie aan keukens. Laat je inspireren door landelijke, moderne, design of industriële keukens. Ook kleuren en materialen spelen hierbij een belangrijke rol. Ga je voor een gekleurde, witte of zwarte keuken? Of kies je liever een van de trendkleuren van Bruynzeel Keukens, zoals korenbloemblauw, terrabruin, zandsteenbeige of strogeel? Bepaal daarnaast ook welke materialen je voorkeur hebben; marmer, hout of toch liever een metaallook zoals goud en koper? De mogelijkheden zijn eindeloos. Door stijlen, kleuren en materialen te combineren maak je de keuken helemaal eigen.

Stap 3: Kies voor slimme keukenapparatuur 

Een keuken zit natuurlijk bomvol apparatuur. Bij stap één is al vastgesteld welke apparaten nodig zijn in de keuken. Maar ook daarin valt nog veel te kiezen. Door vooraf wensen op te stellen, kun je je gericht laten adviseren en wordt de keuze een stuk eenvoudiger. Vergeet ook niet om te kijken naar slimme keukenapparatuur. Zo behoud je met een stoomoven meer smaak en blijven voedingsstoffen, vitamines en mineralen beter behouden. Of kies bijvoorbeeld voor een vriezer met een NoFrost-functie. Hiermee voorkom je ijsvorming en hoef je de vrieskast nooit meer te ontdooien. Dat bespaart tijd én energiekosten. 

Stap 4: Doe inspiratie op online of in de winkel 

Klaar om inspiratie op te doen? Met de Moodboard Maker van Bruynzeel Keukens zet je alle keukenwensen eenvoudig op een rij. Of stel direct de ideale keuken samen met de online keukenplanner. Liever fysiek oriënteren en inspiratie opdoen? Vraag dan het inspiratieboek per post aan of bezoek een van de Bruynzeel-winkels in de buurt voor deskundig advies, een keukenontwerp op maat en een scherpe offerte. 

nog meer: Samenwerking