WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

In 3 stappen het juiste raam voor je huis

Iedereen die een huis aan het bouwen of verbouwen is, staat vroeg of laat voor de vraag: wat te doen met de ramen? Dat lijkt misschien een simpele klus, maar er komt toch meer bij kijken. Ramen bepalen voor een groot deel de uitstraling van een huis. Hoe kies je dan het raam dat het best bij jouw huis past?

In samenwerking met Aliplast

Door: Bouten Kozijn & Geveltechniek Baarlo
In 3 stappen het juiste raam voor je huis
Door: VD Alubouw Den Helder

Stap 1: kies de plek en het raam

Wie droomt van een huis met zo veel mogelijk natuurlijk licht denkt niet alleen na over waar de ramen geplaatst moeten worden, maar ook over het raam zelf. Aliplast Aluminium Systems komt daarom met Max Light aluminium glazen. Een raam met een heel slank aluminium profiel waardoor er zoveel mogelijk daglicht naar binnenstroomt. Fijn: het profiel is smal, maar levert absoluut niet in op isolatie. Het profiel kan dan ook gecombineerd worden met dubbel of trippel beglazing.

Stap 2: kies een raamprofiel

Vervolgens kies je het raam dat past bij de uitstraling van je huis. Dat moet sowieso wel goedkomen, want er zijn vier stijlvarianten om uit te kiezen.

Max Light Modern
Dit raamprofiel past goed bij een eigentijds huis. De Max Light Modern is, de naam verklapt het al, modern en strak.

Max Light Steel
Deze stijl staat prachtig bij een karakteristiek huis, zoals bijvoorbeeld een pastoriewoning. De industriële look doet het echter ook heel goed bij een loft.

Max Light Design
Voeren strak en minimalistisch de boventoon in huis? Dan complementeert het raamprofiel Max Light Design die moderne uitstraling.

Max Light Invisible
Kan het niet minimalistisch genoeg zijn? Bij de Max Light Invisible vloeien het raamkader en de raamvleugel vrijwel naadloos in elkaar over.

Toch nog lastig om te bepalen welk profiel nu het best aansluit bij jouw huis? De handige productconfigurator biedt uitkomst. Probeer het uit en je komt vanzelf bij de Max Light-stijl uit rollen die qua uitstraling het best past bij jouw nieuwbouw- of renovatieproject.

In 3 stappen het juiste raam voor je huis
Door: Aluvano Sint-Eloois-Winkel

Stap 3: Denk na over duurzaamheid

Duurzaamheid speelt voor iedereen die een huis (ver)bouwt een belangrijke factor. Gelukkig zijn aluminium ramen volledig recyclebaar zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Niet alleen prettig voor het milieu, maar ook voor jezelf. Dankzij de duurzame kwaliteit gaan ramen langer mee en dat scheelt op lange termijn flink wat kosten.

Ook het juiste raam kiezen?

Aliplast geeft 25 jaar kleurgarantie op alle ramen. Dat is mogelijk dankzij de poedercoat over het aluminium. Die is onderhoudsvriendelijk, kan tegen een stootje en hoeft maar twee tot vier keer per jaar gepoetst te worden. Diezelfde poederlaag zorgt ervoor dat de kleur niet vervaagt in het zonlicht. Over het aantal zonuren hebben we jammer genoeg niet zoveel te zeggen, maar de hoeveelheid daglicht in huis kun je nu dus wel degelijk naar je hand zetten.

nog meer: Samenwerking