Deel je verhaal
Wat zijn de kosten? Wat levert het je op? Wat doe je als eerste? Het isoleren van je huis kan veel vragen oproepen. Ervaringen van anderen kunnen helpen om de knoop door te hakken. Daarom zijn we op zoek naar huiseigenaren die hun verhaal over isolatie willen delen voor een artikel met een foto. Lijkt dit jou leuk en kun jij onderstaande vragen met 'ja' beantwoorden? Meld je dan aan via het formulier onderaan de pagina.
Je hebt een huis van vóór 1992.
Je hebt minstens twee isolatiemaatregelen laten uitvoeren of één isolatiemaatregel met een hybride warmtepomp gecombineerd.
Je hebt voor deze isolatiemaatregelen subsidie aangevraagd.
Lijkt het je leuk om je verhaal te delen?
We zijn op zoek naar huiseigenaren die in hun huis (van vóór 1992) twee of meer isolerende maatregelen hebben laten uitvoeren of één isolatiemaatregel + een (hybride) warmtepomp hebben gecombineerd, én voor deze maatregelen subsidie hebben aangevraagd. Wil jij je verhaal delen? Vul dan onderstaand formulier in. We nemen contact met je op als je bent geselecteerd.
Zo werkt het
Vul het formulier in.
Meedoen kan tot en met donderdag 14 april 2022 23.59 uur. Op maandag 2 mei kiezen we twee personen uit die we graag willen interviewen. Word je uitgekozen, dan word je daar persoonlijk van op de hoogte gebracht.
Het interview verschijnt in vtwonen magazine én op vtwonen.nl, samen met een foto van jou en je gezin, en eventueel een aantal foto's van het huis.
Deelnemers maken kans op een vtwonen cadeaubon (t.w.v. 100 euro), te besteden in de vtwonen by fonQ shop.
Aan de slag: 4 isolerende maatregelen
Isoleren is de eerste en belangrijkste stap naar een energiezuinige en duurzame woning. Zonder isolatie verliest je woning namelijk veel warmte via ramen, gevel, dak en vloer. Hierdoor kunnen het energieverbruik en de energierekening hoog oplopen. Zeker met de enorme stijging van de prijs voor gas. Weten waar jij nog impact kunt maken en je comfort kunt verbeteren? Ontdek deze isolerende maatregelen:
1. Vloerisolatie
Staat de cv te loeien, maar heb je nog steeds koude voeten? Met vloerisolatie kunnen de pantoffels de kast in. De makkelijkste manier is om de onderkant van de vloer te isoleren. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 centimeter hoog is. Is je kruipruimte te laag, dan kun je de bodem van de kruipruimte isoleren of bij een verbouwing isolatiemateriaal boven of onder de vloer bevestigen.
2. Dakisolatie
Veel warmte gaat via het dak verloren, ook als deze matig geïsoleerd is. Met goede dakisolatie woon je warmer in de winter en koeler in de zomer. En groot pluspunt: je merkt het meteen aan de energierekening.
3. Gevelisolatie
Ook gevelisolatie helpt om warmer te wonen. Door het isoleren van bijvoorbeeld de spouwmuur van je woning voelt het binnen een stuk minder koud aan. Mocht je nu denken: dit levert veel rommel op, dan heb je het mis. Spouwmuurisolatie wordt aangebracht in de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Eerst worden er gaten in de voegen geboord. Daarna worden deze gaten gevuld met isolerend materiaal en weer dichtgemaakt. Deze klus is vaak binnen een dag gepiept én je hebt het stof dus niet binnen.
4. Isolatieglas
Heb je nog enkel of dubbel glas? HR++ glas is inmiddels de standaard. De warmte blijft binnen, er is geen tocht en kou meer bij de ramen en je hebt minder last van geluidsoverlast van buiten. Moet je ook de kozijnen vervangen, dan kun je kiezen voor triple glas. Dit isoleert nog beter.
Combineren met verdere verduurzaming van je huis
Heb jij al een redelijk tot goed geïsoleerd huis en wil je nóg verder besparen op je aardgasverbruik? Dan kan het installeren van een warmtepomp een goede optie zijn. Deze haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt daar een bruikbare temperatuur van om je huis mee te verwarmen. Een hybride warmtepomp werkt daarbij samen met je cv-ketel, die zorgt voor warm water en kan bijspringen als het buiten erg koud is.
Ontdek via deze apparatenlijst hoeveel subsidie je krijgt op een bepaald type warmtepomp.
Mooi meegenomen: subsidie
Wist je dat je subsidie kan krijgen voor de verduurzaming van je woning? Met deze subsidie krijg je ongeveer 30 procent van de kosten van isolatiemaatregelen terug. Je komt hiervoor in aanmerking als je ten minste twee isolatiemaatregelen laat uitvoeren óf één isolatiemaatregel combineert met bijvoorbeeld een warmtepomp. Op verbeterjehuis.nl vind je meer informatie over deze subsidie, over de kosten voor het verduurzamen van je huis en over verschillende verduurzamingsmaatregelen.