Happy feet: alle voordelen van vloerverwarming op een rij

In samenwerking met Aanhuis.nl

null Beeld

Nooit meer koude voeten, minder energieverbruik en een constant aangename temperatuur in huis. Vloerverwarming is populair en wij snappen wel waarom. Daarom vijf redenen om warm te lopen voor vloerverwarming.

Luxe aan de voeten

Banjer jij graag op blote voeten door het huis? Dan is vloerverwarming een uitkomst. Welk type vloerverwarming je ook kiest, je hebt sowieso warme voeten. Zelfs op dagen dat het wat frisser is, kun je dus tóch op blote voeten door de woonkamer lopen. Hoe luxe is dat. En niet alleen je voeten zijn lekker warm, maar de gehele kamer is warmer – waarover later meer.

Lees verder onder de advertentie
null Beeld

Weg radiatoren

Vloerverwarming kent verschillende mogelijkheden. Zo biedt Aanhuis.nl ingefreesde vloerverwarming in bestaande dekvloeren, zoals betonvloeren en soms ook in aanwezige tegelvloeren. Maar wist je dat er ook elektrische vloerverwarming bestaat? Dat laatste is een ideale manier om vloerverwarming aan te leggen zónder te hoeven frezen, omdat het systeem direct op de ondervloer wordt aangelegd. Voor welke vorm vloerverwarming je ook kiest, je hebt sowieso geen radiatoren meer in de kamer. Een fijne bijkomstigheid, want radiatoren nemen per slot van rekening best wat ruimte in. En laten we eerlijk zijn: meestal zijn ze geen verfraaiing van het interieur.

null Beeld
Lees verder onder de advertentie

Visgraat of betonvloer?

Of je nu voor een betonvloer, marmoleum of een PVC-vloer valt: het kan allemaal in combinatie met vloerverwarming. Stylist Frans kiest in aflevering 8 van Weer verliefd op je huis bijvoorbeeld voor een prachtige PVC-vloer met een eiken visgraatlook. Deze vloer is heel geschikt voor de vloerverwarming die eronder ligt: een energiezuinig systeem dat is aangesloten op de cv. Dat heeft het gezin uit Voorburg mooi voor elkaar.

Constante temperatuur

Nog een dik pluspunt van vloerverwarming ten opzichte van radiatoren is dat je geniet van een constant aangename temperatuur in huis. Elektrische vloerverwarming verwarmt een goed geïsoleerd huis namelijk gelijkmatiger dan een systeem met radiatoren. En yep, die gelijkmatig verdeelde warmte zorgt voor aanzienlijk meer wooncomfort.

Lekker zuinig

Vloerverwarming is bovendien een stuk zuiniger dan reguliere radiatoren. Doordat vloerverwarming heel constant warmte afgeeft, zorgt dat voor minder tocht. En ook dat draagt uiteraard bij aan meer comfort in huis. Je kunt de thermostaat hierdoor al snel één of twee graden lager zetten, waardoor je flink wat gas bespaart. Het aanleggen van vloerverwarming is op den duur dus ook nog eens goed voor de portemonnee.

Lees verder onder de advertentie
null Beeld

Voeten óp de vloer

Tot slot: er zijn nog veel meer redenen om voor vloerverwarming te kiezen. Daarom is het belangrijk om je goed te laten adviseren. Over de installatie hoef je je gelukkig geen zorgen te maken. Dat nemen de vakmensen van Aanhuis.nl volledig uit handen: van het infrezen (indien nodig) tot het aansluiten van het systeem. Kijk, da’s makkelijk. Zo is alles snel geregeld en geniet je direct van een heerlijk verwarmde vloer.

Enthousiast over de voordelen van vloerverwarming? Ontdek alle mogelijkheden op Aanhuis.nl of bezoek een winkel bij jou in de buurt en laat je door een van de experts adviseren.

Lees verder onder de advertentie