Handgemaakt en uniek: handvormtegels zijn een hit in huis

In samenwerking met Esco Vloeren

beeld vtwonen Beeld

Klein, groot, mat of glanzend: tegels voor in huis komen in alle soorten en maten. Toch is er één tegel die eruit springt: de handvormtegel. Een tegel met karakter, want hij is handgemaakt en uniek in zijn soort. Perfect voor een keuken, badkamer of toilet met een authentieke look.

Lees verder onder de advertentie

Net even anders

De naam zegt het al: handvormtegels worden met de hand gemaakt. Hierdoor is geen enkele tegel hetzelfde en juist dát maakt ze zo bijzonder en gewild. Een handwerktegel is nooit helemaal strak, maar heeft een licht golvend randje. Bijna alsof ze zo met een mes uit de klei zijn gesneden. Ook het geglazuurde oppervlak is vaak onregelmatig. Zo ontstaat op de tegelwand een prachtig spel tussen licht en schaduw. Zelfs witte handwerktegels zorgen voor een wow-effect.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Leven in de brouwerij

Zelf zijn we helemaal weg van de handvormtegels van Esco Vloeren. Onze persoonlijke favorieten: de bosgroene en bloedmooie Olivia, het natuurlijke en zachte Mallorca Cream en de azuurblauwe handvormtegel Blu. Deze tinten matchen ook nog eens gigantisch goed met elkaar, dus combineren is zeker een optie. Waar een handvormtegel mooi is? Overal. Met name de keuken, badkamer, hal of het toilet knappen op van deze warme, karaktervolle tegels.

Look Olivia Beeld
Look Ocra Beeld

Legpatroon handvormtegels kiezen

Laat de tegel optimaal z’n werk doen en stem het legpatroon af op de ruimte. Ga bij een lange ruimte bijvoorbeeld voor verticale handwerktegels. Wil je een klein oppervlak optisch groter laten lijken? Dan zijn horizontale tegels de beste keuze. Als je liever buiten de lijntjes kleurt, is een visgraatpatroon een topidee. Dit oogt speels en net even anders. Ook leuk: betegel een nis in de woonkamer, schouw of wand achter de kachel met handvormtegels. Zo heb je direct een echte eyecatcher te pakken.

Lees verder onder de advertentie

Tegeltje, tegeltje aan de wand

Keuzestress? Bezoek een van de vier showrooms van Esco Vloeren en bekijk alle handwerktegels en mogelijke legpatronen. Esco Vloeren importeert alle tegels zelf en kan daarom altijd een A-merk handvormtegel bieden tegen voordelige groothandelprijzen. Voor een houten of natuurstenen vloer ben je bij Esco Vloeren trouwens ook aan het juiste adres. De vloer- en tegelexperts staan voor je klaar met koffie en advies. Helemaal fijn: maanden wachten is niet nodig, alle tegels en vloeren zijn vaak direct uit voorraad leverbaar.

Look Blu Beeld
Mallorca Cream Beeld