WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Haal buiten naar binnen met raamdecoratie in natuurtinten

Gracieuze gordijnen, subtiele shutters of jaloersmakende jaloezieën: elke ruimte knapt op van goed gekozen raamdecoratie. Dit najaar halen we de natuur naar binnen en gaan we voor raamdecoratie in zachte natuurtinten, zoals zand en rustgevend groen. Als het even kan op een milieuvriendelijke manier gemaakt.

In samenwerking met Karwei

groene teddy stoel

Oud en opnieuw

Raamdecoratie zorgt voor instant sfeer en een fijne akoestiek. Bovendien werkt het isolerend én houdt het pottenkijkers op afstand. Bij Karwei is raamdecoratie ook nog met liefde voor het milieu gemaakt. Een deel van de gordijnencollectie bestaat namelijk uit duurzame stoffen. Zo is de knappe stof Eline voor 70 procent gemaakt van oude spijkerbroeken. Ook het garen van stoffen Sabine, Loek, Kayla en Cradle heeft een bijzondere herkomst: petflessen. In elke vierkante meter stof zijn maar liefst 14 (!) plastic flessen verwerkt.

bruine gordijnen bank
lichte gordijnen

Raamdecoratie in rustgevende natuurtinten

De kleuren zijn minstens zo sober als het materiaal: van pastel- en aardetint tot brons en blauwgrijs. Binnen dit natuurlijke kleurpalet kun je werkelijk alle kanten op. Bovendien zorgen ze voor rust en geborgenheid: precies wat we nodig hebben deze winter. Stoffen Loek en Sabine zijn licht doorschijnend en ideaal voor de woonkamer. De dikkere gordijnstoffen Kayla en Cradle zijn met hun verduisterende en rustgevende eigenschappen perfect voor een goede nachtrust.

gordijnen raam mand
beige gordijnen

Stijlvol duo

Het geheim van menig stylist? Dunne gordijnen met daaronder stijlvolle houten of aluminium jaloezieën. Deze combinatie is een uitgesproken sfeermaker en scoort ook op functionaliteit 100 punten. Bij Karwei weten ze precies welke gordijnen en jaloezieën zich perfect voor deze optelsom lenen. Een vergelijkbaar warm en stijlvol effect creëren, maar liever in één keer klaar zijn? Ga voor vouwgordijnen of rolgordijnen van bamboe!

gordijnen jaloezieën
stof rolgordijn

Beste van beiden

Voor wie privacy en sfeer belangrijk vindt, maar óók houdt van een licht en luchtig huis, zijn inbetween gordijnen een uitvinding. Met deze semi-transparante gordijnen blijft het licht in huis, maar beperk je inkijk van buitenaf. Nog zo’n fijne eigenschap van inbetweens: ze laten de ruimte groter lijken. Ideaal in een wat petieterige woon- of werkkamer. Combineer ze eventueel met plisségordijnen voor nog meer sfeer en geborgenheid tijdens winterse filmavonden op de bank. Tip: omdat ze ook van bovenaf open kunnen, zijn plisségordijnen overdag net zo goed een aanwinst. Ze laten daglicht door, maar je verliest geen privacy.

groene gordijnen
beige gordijn

Proef op de som

Twijfels over een of meerdere stoffen? Bestel online een paar stofstalen en laat de grote keurshow maar beginnen. Wat nou als kant-en-klaar niet past? Dan maakt Karwei de gordijnen met liefde op maat. Je kunt bij Karwei trouwens ook hulp inschakelen voor het inmeten van de raamdecoratie en/of het ophangen ervan. Handig!

nog meer: Samenwerking