WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Groen doen: 4 duurzame tips voor in de keuken

Duurzaam leven kan overal in huis, maar zeker ook in de keuken. Van minder energie en water verbruiken tot het tegengaan van voedselverspilling. Wij zetten vier duurzame keukentips op een rij.

In samenwerking met Quooker

Koop lokaal

Wat van dichtbij komt is goed, niet gek dus dat er steeds meer aandacht is voor lokaal geproduceerd eten. Haal bijvoorbeeld een foodbox bij een boer in de buurt, met groenten van het land en (kakelverse) eieren. Er zijn ook initiatieven om voedselverspilling tegen te gaan waar lokale bakkers en supermarkten aan meedoen. Check dus online of via een app of je ergens voedsel kunt redden van de afvalberg. Mooi meegenomen: je koopt ’t vaak voor een fijn prijsje.

Hot item: kokendwaterkraan

Een mok thee hier, een pan rijst daar… in de keuken gebruiken we vaak meerdere keren per dag kokend water. Een Quooker-kraan is daarom naast een eyecatcher heel handig. Kies je voor een Combi-reservoir, dan kun je zelfs water en energie besparen. Dit reservoir levert zowel kokend als warm water en fungeert als een soort thermosfles. Het warme water is er metéén. Zo hoef je de kraan niet onnodig te laten lopen en tap je exact de hoeveelheid die je nodig hebt. Zuinig én duurzaam!

Creatief met restjes

Quiches, ovenschotels, soepen en frittata’s zijn ideaal om groenteresten in te verwerken. En als je extra veel maakt, geniet je de dag erna van een lekkere lunch. Tip: gebruik als verpakking eens bijenwasdoeken. Ze zijn gemaakt van biologisch katoen en geïmpregneerd met pure bijenwas waarin eten lekker lang vers blijft. Mooi meegenomen: je kunt ze hergebruiken. Dag plastic zakjes en aluminiumfolie.

Weg met plastic

Dranken met prik zijn verfrissend. Maar de milieu-impact hiervan is groot, van de productie tot het wereldwijde transport. Wist je dat je de Quooker-kraan kunt uitbreiden met de Cube? Hoe fijn: gekoeld én bruisend water rechtstreeks uit de kraan. Dat scheelt heel wat autoritten naar de supermarkt en gesjouw met petflessen en plastic. Fijne bijkomstigheid is dat er meer ruimte overblijft in de koelkast. Voor die lekkere zelfgemaakte frittata, bijvoorbeeld.

Ook een steentje bijdragen met duurzame producten in de keuken? Ontdek waarom een kokendwaterkraan van Quooker in alle opzichten een slimme aanschaf is én doe meteen de bespaarcheck. Binnen één minuut zie je wat jouw huishouden verbruikt en wat je kunt besparen.

nog meer: Samenwerking