WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Beter slapen: de beste hacks voor het optimaliseren van je nachtrust

Het einde van het jaar is een mooi moment voor reflectie, vooruitkijken en… lekker uitrusten. Grote kans dat er nog wel wat te verbeteren valt aan de kwaliteit van jouw nachtrust. Met deze tips ga je fris het nieuwe jaar in.

In samenwerking met Totaalbed

Een nieuw jaar, dus out with the old, in with the new. Begin dit keer eens in de slaapkamer. Want laten we eerlijk zijn: die wordt nogal eens vergeten. Hoe staat het met het bed, matras en kussen? Wanneer heb je die voor het laatst vervangen? Juist, vast al een tijd geleden. Terwijl wordt aangeraden om je matras elke acht tot tien jaar en een kussen zelfs elke twee tot drie jaar te vervangen. Dat is niet alleen hygiënischer, maar draagt ook bij aan een betere nachtrust.

Slaap zacht

Hoe fijn is het om 2023 in te gaan met een volledig customized nieuw bed? Boxsprings staan bekend om hun slaapcomfort. Geen wonder: een box met veren, daarop een matras én nog een topmatras. Dat klinkt toch om te dromen zo fijn. Binnen de boxspringcollectie van Totaalbed kun je eindeloos combineren: van de maten, stoffen en kleuren tot het ligcomfort. Val je bijvoorbeeld voor de stijlvolle looks van boxspring Halland, dan stel je in een handomdraai je eigen droombed samen kies zelf de kleur, stoffering en type pootjes van de boxspring uit. Hoe dat slaapt? In één woord geweldig!

Niet te warm, niet te koud

Investeringen waar je het hele jaar door iets aan hebt, zijn de beste. Dus als er íets is waar je jezelf een groot plezier mee doet, is het een ademend vier-seizoenen dekbed met dons. Hiermee haal je niet één, maar meerdere dekbedden tegelijk in huis. En da’s fijn, want zo kun je de dikte afstemmen op de tijd van het jaar. Het zomerdeel is voldoende op warme dagen. Wordt het frisser, dan verruil je ‘m voor het dikkere herfst-lentedeel. En zodra er echt koude nachten aankomen, klik je beide delen aan elkaar voor een heerlijk warm winterdekbed. Een vier-seizoenen dekbed mag dan iets meer kosten dan een normaal dekbed, maar schijn bedriegt. In verhouding is dit een stuk voordeliger dan twee losse dekbedden die je in de zomer en winter anders zou gebruiken.


‘Als er íets is waar je jezelf een groot plezier mee doet, is het een ademend

vier-seizoenen dekbed met dons’

Opgemaakt staat netjes

In de haast schiet het er ’s morgens weleens bij in: het opmaken van het bed. Belangrijk is om het bed eerst goed te laten luchten voordat je het opmaakt. Goed voornemen dus voor 2023 om hier tijd voor te maken. Een opgemaakt bed zorgt namelijk in één klap voor een rustige uitstraling in de slaapkamer. En dat doet wonderen voor je gemoed. Je stapt uitgerust je bed uit, en komt in de avond weer relaxed je kamer binnen. Hagelnieuw beddengoed kan een mooie stimulans zijn om dit voornemen waar te maken. Kies voor crispy wit in hotel-linnenkwaliteit, zachte zandtinten of een mooie print. Net als bijpassende meubelen. Wat dacht je van een gestoffeerd nachtkastje in dezelfde kleur en stof als de boxspring zelf? Eén ding is zeker: hiermee slaap jij dit jaar als een roosje.

Ook fris het nieuwe jaar in? Bij Totaalbed stel je alle boxsprings zelf samen voor passend slaapcomfort én kun je terecht voor persoonlijk slaapadvies. Extra leuk: op alle boxsprings en losse matrassen mag je negentig nachten proefslapen, om te garanderen dat het ligcomfort perfect is.

nog meer: Samenwerking