WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Fijn (t)huis: een huiselijke sfeer creëren, zo doe je dat

Lisa en Hugo kochten en verbouwden een karakteristiek rijtjeshuis uit 1905. Alleen die ene hoek in de woonkamer, daar wisten ze geen raad mee. Om van hun nieuwe huis echt een thuis te maken, ging stylist Eva voor de videoserie ‘De Stijl van Eva’ bij hen langs. Ze betrok de verloren hoek bij de rest van het interieur en voegde precies de huiselijke sfeer toe die nog ontbrak.

In samenwerking met bol.com

Sfeermakers in de woonkamer

Na een korte zoektocht vonden de pas getrouwde Lisa en Hugo hun droomhuis  – mét glas in lood!  – in het centrum van Tilburg. Een echt grote-mensen-huis, waarin ze in de toekomst een gezin hopen te starten. Enthousiast begonnen ze met de inrichting, maar één hoekje in de living bleef een beetje kaal… Aan Eva de opdracht om daar een sfeervolle plek van te maken die aansluit op de rest van de woonkamer. Met stijlvol behang, vloerkleden en sfeervolle verlichting gaf ze hun interieur een compleet andere look en feel: huiselijk, warm en gezellig.

beige bank
Eva bestelde alle woonartikelen voor de inrichting bij de woonwinkel van bol.com

Woonkamer in Japandi-stijl

Warme natuurtinten, zitplekken verspreid over de ruimte en verschillende vloerkleden als verbindende factor. Dat is hoe Eva het interieur van Lisa en Hugo tot leven bracht. Weg was de verloren hoek! Stoere groentinten en houten elementen maakten van de woonkamer een mooie eenheid, met een knipoog naar de minimalistische Japandi-stijl. Ook de trouwfoto’s van het jonge stel kregen een mooie plek in huis en zorgden voor een persoonlijke touch. Kijk, dat is nog eens fijn thuiskomen.

zwarte kachel
alles via bol.com
beige bank planten
alles via bol.com

Tips van Eva om een huiselijke sfeer te creëren

Van sfeervol behang tot het toevoegen van extra lagen met mooie accessoires: er zijn verschillende manieren om je interieur een warm en huiselijk gevoel te geven. Een aantal tips van Eva:

1. Spelen met vloerkleden

Met verschillende vloerkleden rond, vierkant of rechthoekig kun je ruimtes in huis met elkaar verbinden. Ook mooi: laat de kleden deels overlappen.

2. Meerdere zitplekken

Vergroot de woonkamer optisch met meerdere zitplekken verspreid door de ruimte.

3. Behang met structuur

Door gebruik te maken van behang, verbetert de akoestiek in huis. Vooral behang met een structuur is een verrijking van het interieur en zorgt voor diepte.

4. Natuurlijke elementen

Houten elementen geven het interieur een stoere uitstraling. Ook de kleur groen draagt hieraan bij en leent zich daardoor goed als accentkleur. 

5. Gelaagdheid

Mist de woonkamer gezelligheid? Door meer lagen toe te voegen in de vorm van kussens, lampen en accessoires creëer je een gevoel van huiselijkheid.

Ook je huis even helemaal anders?

Eva bestelde alle artikelen bij bol.com, waar je voor elke woonwens en woonstijl een passend assortiment vindt.

Shop de look:

Vliesbehang – licht gestructureerd – mat beige goud € 42,38 (via bol.com)

nog meer: Samenwerking