Drie manieren om makkelijk kleur te kiezen voor je huis

In samenwerking met Flexa

null Beeld

Kleur: het is een van de belangrijkste aspecten van het interieur, maar ook een van de lastigste. Want hoe kies je de juiste kleuren? En hoe zorg je dat ze bij elkaar passen? Wij leggen drie manieren uit om makkelijk kleuren te kiezen én combineren.

Lees verder onder de advertentie
null Beeld

1. Combineren maar

Tijd om je muren tot leven te brengen. Om het de gebruiker makkelijker te maken stellen de experts speciale kleurenpaletten samen. Zo ontwikkelde het Flexa Colorlab bijvoorbeeld het Flexa Creations kleurenpalet, dat bestaat uit drie thema’s met elk maar liefst achttien kleuren. Alle kleuren uit het volledige kleurenpalet zijn onderling te combineren. Hoe fijn, want het enige wat je hoeft te doen is je favorieten kiezen en qua combinatie werkt het altijd. Kortom: voor de zekere kleurkiezer een heerlijk palet. Stylist Eva gebruikt in een vorig seizoen van Weer verliefd op je huis twee basistinten uit het Essentials-thema: Sandy Beach op de wand en Morning Snow op het plafond. Met de kleur Bakery Brown uit het Atmosphere-thema maakt ze een statement op de muur door middel van een grafisch kleurvlak.

null Beeld
Lees verder onder de advertentie

2. Kleur als sfeermaker

Op zoek naar een bepaalde sfeer? Dan kan je volop kleuren combineren binnen één bepaald thema. Zo zorgt het Essentials-palet voor een tijdloos, romantisch en sereen totaalbeeld, bevat Atmosphere volle kleuren voor een warme en comfortabele uitstraling en zorgen de kleuren uit het Accent-palet voor een fris, vrolijk en licht resultaat. Stylist Fietje werkt in Weer verliefd op je huis met kleuren uit het Atmosphere-palet om een warme uitstraling te creëren in Schiedam: Authentic Grey, Chocolate Milk en Rose Wood. Met deze drie kleuren maakt ze een stijlvol kleurverloop op de muur.

null Beeld

3. Ton-sur-ton

Ga je liever voor ton-sur-ton, dan biedt het Flexa Creations-kleurpalet uitkomst. Dit palet is opgedeeld in zes overzichtelijke kolommen. Binnen een kolom vind je toon-op-toon kleurcombinaties die altijd werken en voor harmonie en rust zorgen. De perfecte manier van combineren voor de twijfelende kleurkiezer. Wat denk je van Camouflage Green op de wand en Green Tea op het plafond? Mooi idee: neem aan de bovenkant van de muur een dikke rand mee in de kleur van het plafond. Zo krijg je een moderne variant van de klassieke sierlijst voor op het plafond. Plaids en sierkussens, ook weer in groentinten, maken het plaatje helemaal af.

Lees verder onder de advertentie

Let’s colour

Welke kleurencombinaties je ook kiest, alle verfkleuren van Flexa zijn in diverse glansgraden beschikbaar én verkrijgbaar in een poederachtig matte krijtverf. Door ook daarmee te gaan spelen kun je het geheel nog spannender maken. Extra fijn is dat alle muurverven het ‘HD Color Technology’-label hebben. Dit betekent dat de verf qua kleur optimaal uitkomt en niet vervaagt door licht. Zo geniet je extra lang van de gekozen kleuren.

null Beeld

Wil jij ook aan de slag met kleur in je interieur? En kun je wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van de juiste kleuren? Ontdek dan de kracht van kleur in huis met het Flexa Creations kleurenpalet.

Lees verder onder de advertentie