WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dit zijn dé keukentools die zorgen voor een ontspannen decembermaand

Een borrel voor vrienden hier, een etentje voor familie daar: de decembermaand zit bomvol feestelijke gelegenheden. Zo veel mogelijk tijd over houden voor gezelligheid? Haal deze keukentools in huis en je zit binnen een mum van tijd aan tafel. Het thuisrestaurant is geopend!

In samenwerking met Quooker

Op scherp

Goede messen zijn essentieel in elke keuken. Natuurlijk is een complete messenset fijn, maar wie schrikt van de prijs begint met één goed koks-, vlees- en broodmes. Voorbereidingen treffen in de keuken met een superscherp mes scheelt een hoop tijd én frustratie.

Zorgvuldig afwegen

Stiekem zijn we best fan van koken met de Franse slag. Een lepel room hierbij, snufje kruiden daarbij: uiteindelijk kom je er wel. Maar feit is dat je bij sommige recepten niet precies genoeg kunt zijn. Een weegschaal is dan dé uitkomst. Zeker met Kerstmis, want dan sloven we ons net een beetje extra uit in de keuken.

Knappe set

Een koekenpan, steelpan en kookpan heb je waarschijnlijk wel in huis. Misschien zelfs een fijne grillpan. Maar wie aan z’n Jamie Oliver-skills wil werken in de decembermaand heeft net wat meer nodig. Een braadpan bijvoorbeeld, om in te braden, stoven en sudderen. En flink wat kleine kookpannen om verschillende groenten in te bereiden bijvoorbeeld. Om die te vullen hebben we trouwens een slimme tip, zie het volgende punt.

Alleskunner

De thuiskok die het zichzelf éxtra makkelijk wil maken, gebruikt tijdens het koken een Quooker. Handig voor het aanmaken van bouillon en het ontvellen van tomaten, maar ook voor het pocheren van vis, om groenten te blancheren en natúúrlijk voor het koken van rijst, pasta en aardappelen. En wat te denken van het au bain-marie smelten van chocolade voor het dessert?

Proost!

Het kerstdiner compleet maken met een verrassende cocktail of mocktail op basis van bruiswater? Dat is binnen een mum van tijd gefikst met de Quooker Cube. Hiermee haal je alles gemakkelijk uit één kraan: 100°C kokend water, warm en koud water en gekoeld en bruisend water.

Slim doen

Overigens is een Quooker niet alleen praktisch, maar ook duurzaam. Als je meerdere keren per dag kokend water nodig hebt, verbruik je met een Quooker beduidend minder energie dan met een waterkoker. De reden: hij werkt als een soort thermosfles én je gebruikt precies zoveel als nodig is. Ook fijn: de kraan is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen. Van stoer chroom en roestvrij staal tot chic messing, goud of stemmig zwart: zo is er altijd een kraan te vinden die perfect past in jouw keuken.

Opruimhulp

Alle gasten de deur uit? Ook dan is de Quooker weer je beste vriend. Aangekoekte pannen, ovenschalen en grillroosters maak je gemakkelijk schoon met direct kokend water uit de Quooker. Des te sneller is het tijd voor dat laatste punt op je to-dolijst: neerploffen op de bank met een gezellige kerstfilm. Fijne feestdagen!

Check, check, dubbelcheck

Met Kerstmis ook zo’n handige én energiezuinige Quooker in huis? Doe de online bespaarcheck en reken binnen één minuut uit hoeveel energie en water er valt te besparen met een Quooker.

nog meer: Samenwerking