WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Jackpot! Dit kun je in huis doen met een budget van € 25.000

Eindelijk eens de badkamer verbouwen, een extra werkplek realiseren in de tuin, je huis van boven tot beneden verduurzamen: iedereen heeft wel een langgekoesterde woonwens op het wil-ik-ooit-lijstje staan. Maar wat nou als je die € 25.000 zou wínnen? De volgende woondromen kun je waarmaken van dat budget.

In samenwerking met de Nationale Postcode Loterij

Een nieuwe inrichting shoppen
Vloer Parket XL Eiken naturel geolied per m2 € 94,95. Vloerkleed Black Stripes vanaf € 179. Fauteuil Lofty in lichtgrijs € 279,-. Salontafel Beach Small vanaf € 319,-. 4-zits bank Hang Out in stof nr. 162 € 1189,- . Kussens vanaf € 39,95. Vloerlamp Orion zwart € 147,50. Kast Lower Case in zwart, samen te stellen met losse ­onderdelen vanaf € 119,-. Kasten Basic (beschikbaar vanaf januari 2023). Alles vtwonen collectie. M.m.v. hm.com (schaakspel).
Een nieuwe keuken kopen
Keuken Greige € 24950,-.­ Vloer marmoleum in kleur Mergel per m2 € 50,40. Muurverf kleur Soil 1 liter € 20,99. Alles vtwonen collectie. M.m.v. menuspace.com (eetkamerstoel Co Chair). Overig privébezit.

Van droomkeuken tot luxe spa

Een gloednieuwe droomkeuken of een luxe badkamer met spa-gevoel prijkt bij menig huiseigenaar bovenaan de verlanglijst. Vaak staat die wens daar wel een tijdje: het zijn flinke investeringen die je niet zomaar bij elkaar spaart. Maar met een budget van € 25.000 ligt die droomkeuken wel binnen handbereik. Voor dat bedrag kook je voortaan in een luxe, ruime keuken met kookeiland, terrazzo werkblad, inductie met afzuiging en een dubbele oven. Wat die badkamer betreft, kun je met € 25.000 al je luxe wensen in vervulling laten gaan. Vanaf ongeveer € 3000 heb je een luxe sauna in huis. Voor ongeveer hetzelfde bedrag schaf je een alles-erop-en-eraan bubbelbad aan. Een complete badkamerverbouwing, inclusief nieuw sanitair en meubilair, kost gemiddeld € 18.500.

Shop till you drop: een totaal nieuwe inrichting

Je eigen huis in een compleet nieuw jasje steken; wie droomt er niet van? Met een budget van € 25.000 shop je een compleet nieuwe inrichting bij elkaar – en dan houd je nog ruim voldoende over voor nieuwe gordijnen op elke verdieping en hier en daar een knap behang. Die droombank van € 8000 die ver boven budget was, een nieuwe eetkamertafel mét zes stoelen, nieuwe lampen, een modulaire wandkast in de speelhoek, een tof kleed onder de nieuwe bank: met dit bedrag stel je met groots gemak je eigen make-over samen. Weer verliefd op je huis, de DIY-versie!

Het kan iedereen gebeuren

Goed, voor zo’n bedrag moet je natuurlijk wel even flink sparen. Óf dromen van het winnen van de Postcode Loterij. Dat laatste overkwam Sander en Ilse. Ze wonen in een vrijstaand huis op Ameland en zijn de afgelopen jaren hun huis aan het opknappen; eerst een kantoor, daarna een aanbouw. Ze spaarden nog voor die ene extra slaapkamer, tot dat telefoontje in juni. ‘De Postcode Loterij belde en vroeg of we de volgende dag thuis wilden blijven’, vertelt Sander. ‘Ze konden niet zeggen waarom, maar toen bleek dat ze ook de buren hadden gebeld, besloten we het toch serieus te nemen.’

Ilse en Sander voor hun huis met de PostcodeStraatprijs van 25.000 euro in handen
Ilse en Sander met de PostcodeStraatprijs van € 25.000

Haal het geluk in huis

Maar goed ook. Op 26 juni 2022 stond het stel ineens met de PostcodeStraatprijs ter waarde van € 25.000 in de woonkamer. ‘Fantastisch natuurlijk’, glundert Sander nog na. ‘We hadden meteen een bestemming voor het bedrag: die extra slaapkamer. Het voelt zo goed dat we onze drie zoons nu ieder hun eigen kamer kunnen geven.’ En er bleef zelfs nog geld over. Sander: ‘Van het prijzengeld hebben we ook het dak geïsoleerd, zonnepanelen gelegd en geïnvesteerd in slimme verlichting. De prijs kwam echt precies op het juiste moment.’

Verduurzamen

Het is misschien niet de meest sexy keuze, maar wél een slimme: je huis verduurzamen levert een lekker warm huis op en is goed voor de portemonnee. Besteed je € 25.000 aan verduurzaming, dan kun je een boel dingen doen: voor spouwmuur- en dakisolatie en HR++ glas ben je voor een gemiddelde hoekwoning in totaal zo’n € 10.000 kwijt. Tel daar nog eens € 5500 bij op voor tien zonnepanelen. Dan blijft er precies genoeg over voor een warmtepomp waarmee je in één klap het hele huis groen maakt.

Tuinhuis annex werk- of chillplek

Ook een fijn idee: een gloednieuw tuinhuis annex werk- of chillplek. Stel je voor: nooit meer thuis aan die saaie keukentafel zitten, maar de hele dag in stilte doorwerken. Niet langer aansluiten in de file, maar na het ontbijt lekker de tuin in wandelen, of een gameplek voor je tieners. Voor € 25.000 laat je een tuinhuis van zo’n 30 vierkante meter bouwen waarin het net zo goed vertoeven is als in je eigen huis. Vakkundig gemaakt, goed geïsoleerd en met verwarming en toilet. Geen zin in gedoe? Voor hetzelfde bedrag koop je ook een modulair plug & play tuinkantoor.

Ook die ene lang gekoesterde woonwens in vervulling laten gaan? Het overkwam Sander en Ilse dus en het kan jou ook gebeuren. Speel mee om kans te maken op de PostcodeKanjer van € 58,9 miljoen: de grootste prijs die je op 1 januari (met je wijk) kunt winnen bij de Postcode Loterij. Maak kans op fantastische geldprijzen en haal het geluk in huis!

Speel Bewust 18+

nog meer: Samenwerking