WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Deur in kleur? Dit is wat het met het interieur doet

Puur functioneel zijn deuren in huis allang niet meer: het materiaal én de kleur zijn enorm sfeerbepalend, zien we in Weer verliefd op je huis. Maar welke – stijlvolle – kleuren kies je dan? En welk effect heeft de kleur van de deur op het interieur?

In samenwerking met GewoonGers

Razend populair: industriële deuren

Industriële deuren met veel glas zijn razend populair. Niet zo gek, want ze zorgen voor een zee aan ruimte en licht. Bovendien wordt het kleurengamma, waarin deze stoere deuren van staal of met staallook verkrijgbaar zijn, steeds groter. Dit geeft allerlei nieuwe mogelijkheden. Uitgevoerd in de juiste kleur, die past bij de rest van het interieur, krijgt de deur nóg meer karakter.

Zwart blijft een klassieker

Bij een stalen of aluminium deur denken we vaak meteen aan zwart. Logisch, in deze klassieke tint zien we dit type deur het meest. Dat zwart zo geliefd is, is niet verwonderlijk. Stalen deuren zijn tijdloos en hebben in het interieur een luxe en chic effect. Of de muren in huis nu wit zijn of een kleur hebben, zwarte of zwartgrijze stalen deuren steken er altijd goed bij af. Op die manier maken ze echt een statement in het interieur. Kortom: met zwarte deuren sla je de plank nooit mis.

Deze warme bronstint wil je

Dat het óók ontzettend tof kan zijn om juist eens voor een andere kleur dan zwart te kiezen zien we in aflevering 6 van Weer verliefd op je huis. Stylist Frans verrast in Vianen met een opdekdeur van GewoonGers in de kleur brons, een warme tint die goed past bij de nieuwe kleur op de muren. En het resultaat is geweldig: wél de stoere staallook, maar uitgevoerd in een originele kleur. De woonkamerdeur is hierdoor echt een designelement in huis, die door het heldere glas zorgt voor een mooi doorkijkje naar de vernieuwde hal.

Houd het licht

Fan van industriële deuren én van frisse kleuren in huis? Geen probleem, verwelkom dan de witte variant. De deuren van GewoonGers zijn bedoeld om zo veel mogelijk daglicht naar binnen te laten vallen – vandaar die mooie slanke belijning en grote glasvlakken. Kies je voor wit in plaats van zwart, dan ga je voor nóg meer licht in huis. Zo lijkt de kamer een stuk ruimer. Een witte deur oogt clean en fris, perfect voor een interieur met veel pastel- en beigetinten.

Kies je favo kleur

Maak ook een designstatement met de deur, in een kleur die bij je interieur past. Sinds eind januari is de webshop van GewoonGers uitgebreid met negen nieuwe kleuren. Naast de standaardkleur zwartgrijs kun je kiezen uit: zuiver wit, kiezel grijs, olijf, venster grijs, gitzwart, goud, mahonie, brons, leem en grijsbruin. De nieuwe kleuren hebben een matte afwerking, zijn zeer krasbestendig en toepasbaar op alle deuren en wandcombinaties van GewoonGers.

nog meer: Samenwerking